Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunţat vineri că este de acord cu fiscalizarea şi impozitarea bacşişului şi a propus în cadrul dezbaterilor ca angajatorii care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate să poată înregistra un procent de maximum 8% din veniturile obţinute din această activitate ca sume asimilate bacşişului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaţilor in conformitate cu prevederile legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministerul Finanţelor Publice a organizat pe 22 august o dezbatere publică cu privire la proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

La această dezbatere au participat din partea FPTR doi vicepreşedinţi: Istrate Nicolae şi Ion Andrei.

"De la bun început, reprezentanţii FPTR au menţionat că sunt de acord cu fiscalizarea şi impozitarea bacşişului, conform art. 2^3 alin.(1) din Proiectul Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi  pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu următoarele propuneri, motivate, după cum urmează: Proiectul de act normativ menţionat anterior, să fie trimis spre analiză şi avizare Ministerului Turismului; angajatorii care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, să poată înregistra  un procent de maxim 8% din veniturile obţinute din această activitate ca sume asimilate bacşişului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaţilor in conformitate cu prevederile legale", arată FPTR într-un comunicat.

 Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc au sesizat totodată faptul că proiectul a fost trimis spre avizare la CES înaintea dezbaterii cu toţi factorii interesaţi.

"Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au asigurat că vor analiza propunerile primite şi vor aplica soluţiile cele mai echilibrate în beneficiul tuturor părţilor interesate, inclusiv printr-o eventuală modificare a Codului fiscal, a cărui proiect afla in dezbatere publică", precizează patronatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.