Producătorul de echipamente electrocasnice premium Miele a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 4,5 miliarde euro, în creştere cu 6,5% faţă de 2019, cele mai vândute produse fiind aspiratoarele şi echipamentele frigorifice.
”Cu o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro în 2020, cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium depăşeşte toate provocările şi confirmă soliditatea brandului. Astfel, grupul Miele încheie anul fiscal cu un avans considerabil, de +6,5%, dublu faţă de rezultatele înregistrate în 2019. Considerat de către Comitetul Executiv al Miele un real montaigne rousse, 2020 a părut un an de sacrificiu, în special în perioada martie-mai, când brandul a fost nevoit să oprească producţia de serie în toate fabricile sale. Perioada de vară a adus însă un apetit crescut al clienţilor pentru electrocasnice premium, în special ca urmare a redirecţionării fondurilor de călătorii în astfel de investiţii”, arată compania.
Igiena casei a fost prioritară la nivel mondial, spun reprezentanţii companiei.
”Dorinţa unei case igienizate şi sigure a fost una dintre priorităţile clienţilor Miele atât în România, cât şi la nivel mondial. Astfel, cele mai importante creşteri în ceea ce priveşte tipurile de produse achiziţionate au fost înregistrate de către aspiratoare şi echipamente frigorifice. O atenţie deosebită a fost acordată şi articolelor vestimentare, pentru a căror curăţare clienţii au ales noile modele de maşini de spălat rufe şi uscătoare, ce includ programe certificate de igienizare”, spun ei.
Timpul petrecut majoritar acasă a generat un interes crescut şi pentru echipamentele de bucătărie, precum cuptoare şi plite ce pot fi conectate la aplicaţia Miele, iar complementar, investiţiile au fost direcţionate şi spre maşinile de spălat vase din aceeaşi generaţie.
”Odată cu situaţia provocată de noul coronavirus, Miele a decis să îşi extindă expertiza în produse şi soluţii de igienizare şi în sectorul purificării aerului. Începând cu 2021, producţia Miele AirControl, primele purificatoare din portofoliu, va începe în fabrica din Lehrte. Echipamentul va oferi o filtrare în 6 etape a aerului din încăpere şi o rată de retenţie a bacteriilor, fungilor şi virusurilor de 99,995%. Noile produse sunt destinate utilizării în spaţii publice, precum şcoli, magazine sau birouri”, adaugă ei.
Miele se prezintă ca fiind cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium. Compania, fondată în 1899, are opt filiale de producţie în Germania şi câte o filială în Austria, Cehia, China şi România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2019/20 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii şi de importatori în aproape 100 de ţări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generaţie a familiei fondatoare, are o forţă de muncă de aproximativ 20.944 de persoane, cu 11.066 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.