Ministerul de Sănătate şi Agenţia de Promovare a Sănătăţii din Noua Zeelandă au lansat în urmă cu doar câteva zile o platformă on-line care oferă informaţii clare şi credibile despre utilizarea ţigărilor electronice ca o modalitate de a renunţa la fumat, în timp ce, în România, se doreşte o legislaţie extrem de restrictivă în ceea ce priveşte produsele cu potenţial de risc redus, spun producătorii români de ţigarete.
"O platformă online creată de Ministerul Sănătăţii din Noua Zeelandă promovează ţigările electronice ca noi modalităţi pentru renunţarea la fumat", spun reprezentanţii industriei, care vorbesc de lansarea unui nou website care oferă informaţii şi sfaturi privind utilizarea ţigărilor electronice în Noua Zeelandă.
Reprezentantul Ministerului Sănătăţii, Jenny Salesa, a declarat că site-ul oferă informaţii clare şi credibile despre utilizarea ţigărilor electronice ca o modalitate de a renunţa la fumat.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Multor oameni le lipseşte nicotina atunci când renunţă la fumat. Utilizarea ţigărilor electronice poate înlocui această nicotină, dar fără substanţele toxice care se regăsesc în fumul de ţigară. Substanţele chimice rezultate în urma arderii care se regăsesc în fumul de ţigară sunt cele care provoacă aproape toate efectele nocive asociate fumatului", afirmă ministrul.
Salesa a spus că trecerea la ţigările electronice aduce multe beneficii fumătorilor inclusiv reducerea riscurilor pentru sănătatea lor şi sănătatea copiilor lor.
Website-ul vapingfacts.health.nz a fost creat de Ministerul Sănătăţii şi de Agenţia de Promovare a Sănătăţii cu ajutorul unui grup format din experţi.
Unii oameni sunt preocupaţi de faptul că ţigările electronice îi pot face pe tineri să se apuce de fumat, dar nu este cazul, a spus Salesa.
„Fumatul în rândul tinerilor continuă să scadă, iar majoritatea tinerilor care utilizează ţigările electronice sunt fumători sau foşti fumători", spune el.
O grupare anti-fumat a spus că promovarea ţigărilor electronice de către Guvern ca o modalitate pentru renunţarea la fumat este un lucru bun, însă aceasta trebuie să fie adresată publicului potrivit.
Boyd Broughton de la „Action on Smoking and Health” a declarat că atât acest website, cât şi alte campanii de promovare a ţigărilor electronice trebuie să vizeze fumătorii pentru a-i ajuta să renunţe la fumat, nu pentru a-l înlocui cu alt obicei.
„Trebuie să ne gândim bine şi să acordăm o atenţie deosebită asupra modului în care permitem promovarea şi unde şi când aceste anunţuri sunt plasate, fie afară, în magazine, sau online.”
În cursul acestui an, guvernul va desfăşura o campanie care va promova ţigările electronice ca pe o alternativă pentru renunţarea la fumat.
„Femeile Māori sunt în centrul acestei campanii, din cauza ratei ridicate a fumatului: 32,5% faţă de media totală a ţării de 13,8%”, a mai spus Salesa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.