Preţul gigacaloriei creşte de peste două ori la Iaşi, însă populaţia va plăti cu aproape 50 la sută în plus, întrucât Primăria va majora subvenţia pentru a acoperi o parte din această creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Decizia va fi luată, miercuri, în şedinţa Consiliului Local Iaşi.

Proiectul de hotărâre vizează aprobarea unui nou preţ pentru gigacalorie, aceasta urmând să crească de la 324 de lei la 739 de lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În acelaşi timp, Primăria Iaşi a decis să majoreze subvenţia, astfel că locatarii din Iaşi vor achita aproximativ 300 de lei pentru o gigacalorie, faţă de 206 de lei, cât este în prezent.

Municipalitatea va creşte suma alocată pentru subvenţionarea gigacaloriei la Iaşi de la 1,2 milioane de lei la peste patru milioane de lei în fiecare lună.

În cazul consumatorilor non-casnici, aceştia vor plăti gigacaloria la preţul întreg.

Primăria Iaşi intenţiona să majoreze preţul gigacaloriei încă de la începutul anului trecut, însă a renunţat la această măsură, posibil şi din raţiuni electorale.

Ultima creştere de tarif s-a înregistrat în anul 2019. În urmă cu trei ani, compania Veolia a renunţat la contractul de concesiune pentru furnizarea de agent termic în municipiul Iaşi, invocând “imposibilitatea echilibrării financiare a acestui contract“.

Serviciul este asigurat în prezent de Primăria Iaşi. Municipalitatea a demarat procedurile pentru o nouă licitaţie de concesionare a serviciului de termoficare.

La sistemul centralizat de termoficare mai sunt racordate în jur de 23.000 de apartamente, dar şi peste 300 de entităţi juridice.

În urmă cu peste 15 ani, la sistemul local de termoficare erau branşate aproximativ 100.000 de apartamente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.