Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru amenajarea unui parc fotovoltaic cu o putere de 20 de MW. Viitoarea instalaţie de producere de energie electrică verde se va întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare, va fi finanţată din fonduri europene şi va asigura 90% din energia necesară pentru şcoli, clădiri publice şi iluminat.
Primăria Braşov anunţă că vineri a trimis spre publicare anunţul de achiziţie pentru elaborarea documentaţiei şi a lucrărilor de execuţie pentru amenajarea unei instalaţii de producere a energiei electrice din surse solare de 20.00 MW, pe o suprafaţă de 22 de hectare.
Viitorul parc fotovoltaic va acoperi aproximativ 89,72% din necesarul de energie electrică pentru cele 21 colegii şi licee, 16 şcolii gimnaziale, 29 grădiniţe, 8 creşe, precum şi pentru instituţiile de cultură, sediul primăriei şi cele ale serviciilor publice din subordinea Consiliului Local, centralele şi punctele termice, pieţele, parcările multietajate, bazele sportive, sistemul de iluminat public şi sistemul de semaforizare din oraş, dar şi energia electrică necesară domeniului schiabil, inclusiv sistemele de producere a zăpezii artificiale, cele de pompare.
„Centrala fotovoltaică va avea o putere electrică instalată de 20.00 MWp în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice, şi de 18.00 MW în curent alternativ, la nivelul invertoarelor. Centrala va fi formată dintr-un număr de 30770 de panouri fotovoltaice, cu puterea electrică de vârf (Pp) de 650 Wp, montate pe structură fixă. De asemenea, pentru realizarea investiţiei, vor mai fi folosite 120 invertoare solare ON GRID, trifazate, de putere 150 kW, 3 echipamente Data Manager şi 1 echipament Energy Meter. Ca urmare a realizării investiţiei, se va înregistra o scădere anuală medie estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră de 21.002 echivalent tone CO2 în primul an de operare a investiţiei. Astfel, de la emisii cu efect de seră de 23.408,18 t. CO2 se ajunge la 2.406,18 t. CO2”, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.
Durata de realizare a documentaţiei necesare şi de execuţie a lucrărilor este, conform documentaţiei, de patru luni, din care 30 de zile pentru realizarea serviciilor de proiectare şi 90 de zile pentru execuţia lucrărilor. Valoarea maximă a achiziţiei este de 90.007.802,00 lei + TVA, criteriul principal de atribuire fiind cel mai bun raport calitate - preţ
Fondurile nerambursabile pentru proiect sunt asigurate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020, Axa Prioritară 11: „Măsuri de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi stimularea utilizării energiei regenerabile”, Obiectivul specific 11.2: „Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităţilor publice locale”.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.