Preţurile petrolului au scăzut marţi cu mai mult de 3%, atingând cel mai redus nivel din ultimele şase luni, pe fondul îngrijorărilor crescânde privind supraoferta şi noile date economice din SUA care semnalează o cerere mai scăzută în lunile următoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în februarie au scăzut cu 2,90 dolari, sau cu 3,8%, la 73,13 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor au coborât până la 73,08 dolari, cel mai redus nivel din iunie.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate cu livrare în ianuarie a scăzut cu 2,79 dolari, sau cu 3,91%, până la 68,53 dolari pe baril.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Sentimentul negativ faţă de complexul petrolier încă este copleşitor în acest moment”, a spus analistul Kpler Matt Smith.

Cererea slabă şi îngrijorările că acordul OPEC+ nu va face suficient pentru a limita oferta de petrol continuă să afecteze preţurile, a adăugat el.

Atât OPEC şi AIE îşi actualizează previziunile în această săptămână.

După publicarea cifrelor referitoare la inflaţia din SUA aferentă lunii noiembrie, care au confirmat aşteptările, investitorii aşteaptă acum rezultatul reuniunii Federal Reserve de miercuri.

Banca centrală este aşteptată să lase dobânzile nemodificate.

În Orientul Mijlociu, rebelii houthii din Yemen au declarat că au atacat un petrolier comercial norvegian, în ultimul lor protest împotriva bombardamentului Israelului asupra Gaza, crescând riscul întreruperii aprovizionării în regiune.

De asemenea, în atenţie sunt discuţiile de la summitul COP28 privind schimbările climatice, unde negociatorii aşteaptă un nou proiect de acord, după ce multe ţări au criticat o versiune anterioară ca fiind prea slabă, deoarece a omis ”o eliminare treptată” a combustibililor fosili.

 Şi sunt aşteptate şi cele mai recente rapoarte privind stocurile de petrol din SUA, care ar putea să arate o scădere de 1,5 milioane de barili a acestora.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.