Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% marţi, din cauza temerilor că o creştere economică mai lentă în SUA şi China ar putea reduce cererea de energie, mai ales după ce preţurile au crescut cu peste 7% în ultimele trei zile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,31 USD, sau cu 1,6%, la 80,12 USD pe baril până la ora 15:27 GMT.

Preţurile ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,30 USD, sau cu 1,7%, la 76,12 USD pe baril.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Complexul se retrage astăzi, pe măsură ce ţiţeiul îşi ia o pauză de la avansul puternic de 6 dolari din ultimele trei sesiuni. Cu toate acestea, aceasta pare o corecţie normală, care probabil va fi urmată de o reînnoire a creşterii”, au spus analiştii de la firma de consultanţă energetică Ritterbusch şi Asociaţii.

Traderii tehnici au remarcat că preţurile ambelor contracte de luni nu au reuşit să depăşească rezistenţa în jurul mediilor mobile de 200 de zile.

Preţurile au crescut puternic în ultimele zile, analiştii indicând o posibilă închidere a câmpurilor petroliere din Libia, care ar putea reduce producţia de aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi al membrului OPEC şi alte tensiuni în Orientul Mijlociu, în urma contraatacurilor dintre Israel şi gruparea Hezbollah susţinută de Iran în Liban, în ultimele zile.

”Pieţele rămân pe margine, pe măsură ce luptele dintre Israel şi Hezbollah se intensifică”, au spus analiştii ANZ într-o notă.

De asemenea, preţurile au fost susţinute recent de aşteptările crescânde că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor luna viitoare. Dobânzile mai scăzute pot stimula creşterea economică şi cererea de petrol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.