Preţurile petrolului au scăzut joi cu peste 3%, în urma unui articol al Financial Times conform căruia Arabia Saudită, cel mai mare exportator de ţiţei din lume, va renunţa la preţul ţintă de 100 de dolari pentru a se pregăti pentru creşterea producţiei, împreună cu membrii OPEC şi aliaţi organizaţiei, în decembrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,73 dolari, sau cu 2,36%, până la 71,73 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 1,83 dolari sau cu 2,61%.

Arabia Saudită se pregăteşte să renunţe la preţul ţintă neoficială de 100 de dolari pe baril pentru ţiţei, în timp ce se pregăteşte să crească producţia, a raportat joi Financial Times, citând persoane familiare cu chestiunea.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Între timp, două surse din OPEC+ au declarat joi, pentru Reuters, că grupul de producători urmează să efectueze o creştere a producţiei de petrol în decembrie, deoarece impactul acesteia va fi mic dacă un plan pentru unii membri de a face reduceri mai mari pentru a compensa supraproducţia ar fi livrat în septembrie şi în lunile următoare.

”Ei reacţionează exagerat la articolul din FT”, a spus Phil Flynn, analist senior pentru Price Futures Group.

Biroul de comunicaţii al guvernului saudit şi OPEC nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, împreună cu aliaţii grupului, inclusiv Rusia, cunoscute împreună ca OPEC+, au redus producţia de petrol pentru a susţine preţurile. Cu toate acestea, preţurile au scăzut cu aproape 6% în acest an, pe fondul creşterii ofertei de la alţi producători, în special din SUA, precum şi al creşterii slabe a cererii din China.

”Perspectiva aprovizionării suplimentare din Libia şi Arabia Saudită a fost principalul motor din spatele celei mai recente slăbiciuni”, a declarat Ole Hansen, analist la Saxo Bank.

O declaraţie a Naţiunilor Unite a afirmat miercuri că delegaţii din regiunile împărţite de est şi vest ale Libiei au convenit asupra procesului de numire a unui guvernator al băncii centrale, un pas care ar putea ajuta la rezolvarea crizei privind controlul veniturilor din petrol ale ţării, care a perturbat exporturile.

Exporturile de ţiţei ale Libiei au fost în medie de aproximativ 400.000 de barili pe zi (bpd) în septembrie, în scădere de la peste 1 milion de barili pe zi în august, arată datele de transport maritim. Cu toate acestea, vestea despre un nou pachet de stimulente chinez a limitat pierderile suplimentare.

Înalţi oficiali guvernamentali din China, cel mai mare importator de ţiţei din lume, s-au angajat joi să desfăşoare ”cheltuielile fiscale necesare” pentru a îndeplini ţinta de creştere economică de aproximativ 5% pentru acest an, recunoscând noile probleme şi ridicând aşteptările pieţei pentru un nou stimulent, pe lângă măsurile anunţate în această săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.