Preţurile petrolului au crescut joi cu circa 2%, deoarece aşteptările pentru o reducere a ratei dobânzii de referinţă în SUA, în câteva săptămâni, au alimentat o revenire a pieţei, după patru zile de scăderi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au câştigat 1,55 USD, sau 2,04%, până la 77,6 USD pe baril până la ora 13:20. EDT (1720 GMT).

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,52 USD, sau cu 2,11%, la 73,45 USD.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Miercuri, procesele-verbale ale şedinţei Rezervei Federale din iulie au arătat că majoritatea oficialilor Fed au considerat că banca centrală este pe cale să reducă rata dobânzii de referinţă, luna viitoare.

”Probabilitatea unei reduceri a dobâbzii a crescut în această dimineaţă”, a spus Bob Yawger, directorul de contracte futures în domeniul energiei la Mizuho, ​​adăugând că dobânzile mai mici scad costul împrumuturilor şi pot crea cerere de ţiţei.

Joi, Departamentul Muncii din SUA a declarat că numărul cererilor de şomaj a crescut săptămâna trecută, dar par să se menţină aproape de un nivel compatibil cu răcirea treptată a pieţei muncii.

Acest lucru a pus bazele reducerii ratei dobânzii. Susţinând, de asemenea, preţurile petrolului, un raport al guvernului american de miercuri a arătat că stocurile de ţiţei, benzină şi distilate au scăzut cu mai mult decât se aştepta săptămâna trecută, un semn al creşterii cererii.

În Orientul Mijlociu, militanţii Houthi aliniaţi cu Iranul au continuat atacurile asupra transporturilor internaţionale, în solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel şi Hamas.

Un petrolier sub pavilion grecesc care transportă 150.000 de tone de ţiţei, care a fost evacuat de echipajul său după ce a fost atacat în Marea Roşie, reprezintă acum un pericol pentru mediu, a declarat joi misiunea navală a UE ”Aspides” la Marea Roşie.

âInvestitorii urmăresc OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii acesteia, inclusiv Rusia, care îşi pot reconsidera planul de a retrage treptat unele reduceri de producţie în octombrie. OPEC+ a spus că planul de creştere a producţiei ar putea fi întrerupt sau inversat dacă este necesar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.