Consiliul Judeţean Cluj a depus o solicitare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj pentru emiterea Acordului de mediu necesar întocmirii Studiului de Fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice aferente proiectului ”Velo Apuseni” – Lot judeţul Cluj. Este vorba de un proiect de contruire de piste de biciclete, prin PNRR, în Munţii Apuseni, pe o distanţă de 227 km, ce va străbate judeţele Cluj, Bihor şi Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Consiliului Judeţean Cluj, această solicitare este una necesară în contextul în care zona de implementare a proiectului se suprapune cu ariile naturale protejate Parcul Natural Apuseni şi Munţii Apuseni-Vlădeasa, pentru care legislaţia de profil prevede o evaluare a impactului pe care proiectele publice de acest tip îl pot avea asupra mediului. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”În acest moment suntem în etapa 1 a contractului privind proiectarea şi asistenţa tehnică aferentă acestui proiect foarte important care va spori, fără îndoială, atractivitatea turistică a judeţului Cluj. După obţinerea acordului de mediu, precum şi a celorlalte avize şi acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, vom demara elaborarea documentaţiilor tehnice de autorizare şi execuţie a lucrărilor. Suntem încrezători că în cursul anului viitor vom începe primele lucrări la piste”, a declarat  Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.   
 
Obiectivul general al Proiectului ”Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfăşurate pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba, din care peste 40%, respectiv minim 92,4 km, vor fi amenajaţi pe teritoriul judeţului Cluj. 
 
Conform proiectului, traseul propus va traversa nu mai puţin de opt comune din judeţul Cluj: Mărgău, Beliş, Mărişel, Rîşca, Călăţele, Sâncraiu, Săcuieu şi Poieni.
 
Valoarea contractului de finanţare este de 110 milioane de lei, banii fiind asiguraţi, în proporţie de 100%, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.