Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa, şi compania britanică Vodafone din Marea Britanie au discutat despre o fuziune pe bază de egalitate, de la jumătatea anului 2020 şi începutul lui 2021, dar apoi au abandonat proiectul din cauza opoziţiei franceze, a informat BFM TV, citând surse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Statul francez, care deţine o participaţie de 23% din Orange, se teme să piardă controlul şi să vadă sediul central al noii companii mutandu-se la Londra, a relatat BFM, adăugând că cele două firme ar putea discuta în continuare despre o alianţă la scară mai mică.

Orange şi Vodafone au refuzat să comenteze informaţia. Ministerul francez de Finanţe nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

O fuziune dintre Orange şi Vodafone ar fi creat cel mai mare operator de telecomunicaţii din Europa, cu venituri de 85 de miliarde de euro (96 de miliarde de dolari), potrivit BFM.

Martin Vial, şeful agenţiei de acţionariat a statului francez, APE, a afirmat în acest an că Franţa ar putea aduce modificări pachetului său de acţiuni la compania de telecomunicaţii Orange, pe termen mediu.

Ambele companii au operaţiuni extinse în Europa, în Africa, operaţiuni concurente în Spania, România, Egipt şi Republica Democrată Congo.

Analiştii de la Jefferies au remarcat că, în legătură cu obiecţiile citate ale statului francez, plecarea lui Stephane Richard de la Orange a fost acum confirmată, iar Olanda a fost sugerată ca  soluţie de compromis pentru sediul central.

”Totuşi, credem că turnurile (infrastructura mobilă) şi companiile de servicii din Spania ar fi scenarii mai puţin încărcate din punct de vedere politic”, au spus aceştia.

Directorul financiar al Orange, Ramon Fernandez, a declarat luna trecută, la conferinţa Morgan Stanley TMT, că Franţa va vedea, ”inevitabil”, cum numărul operatorilor de telecomunicaţii va scădea de la patru la trei, adăugând că recentele acorduri private convenite de doi dintre ei, Iliad şi Altice, ar putea îmbunătăţi condiţiile pentru o fuziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.