Operatorul telecom Orange România a achiziţionat în cinci ani produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile tehnologice incluse în programul Orange Fab, lansat în 2017.
”Lansat în 2017, Orange Fab este primul program de accelerare şi de colaborare cu startup-urile implementat intern de către o companie din România. În cei 5 ani de activitate, Orange România a achiziţionat produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile tehnologice incluse în program”, anunţă operatorul.
În prezent, acceleratorul Orange Fab are colaborări cu 36 de startup-uri alături de care s-au implementat peste 90 de proiecte. Astfel, 14 startup-uri au furnizat produse şi servicii ce au fost integrate în cadrul proceselor interne ale companiei şi 17 startup-uri au ofertat soluţiile dezvoltate către clienţii Orange, ca parte a reţelei de parteneri Orange Business Services.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Mai mult, compania a integrat soluţii tehnologice dezvoltate de 4 startup-uri în produse noi, lansate ulterior pe piaţă.
Derulat la nivel naţional, programul Orange Fab a avut ca scop, încă de la început, o contribuţie semnificativă la dezvoltarea unui ecosistem de inovaţie local care să ajute la creşterea şi maturizarea cât mai multor startup-uri. În ultimii 5 ani, Orange a investit în comunităţile tech din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Sibiu şi Timişoara peste 630.000 de euro, prin susţinerea pre-acceleratoarelor, a diverselor programe educaţionale şi a spaţiilor dedicate de coworking.
„Ca program corporate de accelerare, scopul Orange Fab este de a face business development cu startup-urile selectate şi de a adăuga necesarul de mentorat şi suport pentru acestea cu scopul de a maximiza rezultatele comune. Continuăm să încurajăm creşterea de noi startup-uri prin intermediul parteneriatelor cu programele educaţionale şi comunităţile locale, evaluăm anual sute de proiecte şi ne bucurăm să vedem un flux continuu de antreprenori curajoşi care construiesc produse cu ambiţii globale”, a declarat Monica Obogeanu, Startup Programs Manager, Orange România.
Prin Orange Fab, startup-urile locale primesc acces la cele mai noi tehnologii şi la numeroase oportunităţi de dezvoltare în zona de inovaţie, cercetare şi networking pentru a-şi valida şi optimiza mai departe atât planul de business, cât şi produsele. Acestea au acces la primul laborator 5G din România, un hub în care pot să-şi testeze soluţiile bazate pe tehnologia 5G, şi primesc susţinere personalizată în cadrul sesiunilor de coaching de la experţii Orange.
Pentru a facilita extinderea la nivel internaţional, programul oferă oportunitatea startup-urilor de a-şi prezenta soluţiile şi pe alte pieţe prin reţeaua internaţională Orange Fab şi, o parte dintre ele, în cadrul sesiunilor Demo Day organizate anual, dar şi de a participa la conferinţe globale precum Viva Technology, cel mai mare eveniment european dedicat tehnologiei.
Din 2017, Orange Fab şi-a extins domeniile de activitate, vizând direcţii ca reţelele 5G şi reţelele viitorului, IoT şi obiecte conectate, smart city şi mobilitate, fintech, smart retail, media şi divertisment, sănătate, oameni şi viitorul locurilor de muncă, educaţie digitală. În prezent, cele mai multe startup-uri din program sunt cele care au ca domeniu de activitate IoT şi obiectele conectate, urmate apoi de cele ce oferă soluţii de securitate şi cele ce dezvoltă segmentul 5G şi reţelele viitorului. În 2021, Orange Fab România a numărat cele mai multe proiecte implementate cu startup-urile din întreaga reţea Orange Fab alcătuită din 23 de ţări.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.