Producătorul ChatGPT, OpenAI, a dezvoltat un instrument care poate depista cu mare precizie textele scrise de chatbot, însă, nu se grăbeşte să-l lanseze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

OpenAI a dezvoltat, din urmă cu mai bine de un an, un instrument ce poate identifica cu o precizie de 99,9% textele scrise cu ajutorul ChatGPT, conform The Wall Street Journal.

Instrumentul este atât de bun, încât poate recunoaşte cu un grad mare de încredere şi textele generate de ChatGPT care, apoi, sunt modificate sau rescrise de utilizator.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Singurul punct slab, conform companiei, ar fi textele produse de ChatGPT care, apoi, sunt rescrise cu ajutorul altui model lingvistic.

Cu toate acestea, compania nu s-a grăbit să lanseze sistemul pentru detectarea textelor scrise cu ChatGPT, din cauză că se teme de pierderea unora dintre utilizatori.

Conform unui sondaj, utilizatorii ChatGPT ar folosi chatbot-ul cu aproximativ 30% mai puţin dacă ar exista un instrument pentru depistarea textelor generate cu acesta.

Un astfel de sistem ar fi util, de exemplu, în învăţământ, unde profesorii ar putea identifica cu uşurinţă lucrările create cu ajutorul inteligenţei artificiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.