OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunţat miercuri că a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a eficientiza sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale unde se efectuează descărcarea ţiţeiului şi materiilor prime şi încărcarea produselor petroliere.
"OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a eficientiza sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale unde se efectuează descărcarea ţiţeiului şi materiilor prime şi încărcarea produselor petroliere. Vechiul sistem de iluminat din cadrul rampelor de aprovizionare a rafinăriei a fost dezafectat iar corpurile de iluminat convenţionale au fost înlocuite cu circa 1.000 de corpuri noi LED. Noul sistem de iluminat pe baza de LED-uri va reduce la jumătate cantitatea anuală de electricitate utilizată de rafinărie la rampele industriale, ceea ce determină o reducere anuală cu aproximativ 100 de tone a emisiilor de carbon", a anunţat compania.
Reducerea emisiilor este echivalentă cu volumul de dioxid de carbon sechestrat anual de circa 18.000 de copaci.
„Avem un rol esenţial în a asigura energia de care România are nevoie şi vrem să contribuim prin diverse soluţii la reducerea emisiilor de carbon pe toate segmentele noastre de activitate. Continuăm iniţiativele noastre prietenoase cu mediul pe întregul lanţ valoric care includ atât implementarea de noi tehnologii cât şi managementul eficient al energiei în timpul operaţiunilor”, a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.
Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde euro în rafinăria Petrobrazi. O treime din această investiţie a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.
"Prin investiţii susţinute, OMV Petrom a redus intensitatea de carbon a operaţiunilor sale cu o valoare estimată de 25% în 2020 faţă de 2010. OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 şi, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabila 13 -Acţiuni Climatice. Totodată, suntem prima companie din România care şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice", anunţă compania.
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârşitul anului 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,0% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 7,0%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.
OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 32,3 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2020.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.
Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.