Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost depuse nouă oferte de către constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Ucraina pentru construirea Lotului 3 de 47 de kilometri al drumului expres Arad-Oradea. Contractul are o valoare estimată de 3,54 miliarde lei, fără TVA, şi prevede construirea acesto 47 km în termen de 24 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pas important pentru construcţia a încă 47 de km din Drumul Expres Arad- Oradea! Pentru contractul necesar execuţiei Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză, au depus astăzi nouă oferte constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia şi Ucraina. Contractului (finanţat prin PT) are o valoare estimată de 3,54 miliarde de lei (fără TVA) şi prevede construcţia acestui lot (47,07 km) în termen de 24 de luni”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că firma care va câştiga contractul „va mai construi un drum de legătură (2,9 km) cu zona industrială Arad Vest, dar şi 29 de poduri şi pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 591 m)”.

„Pentru construcţia primului lot (33,7 km) al drumului expres Arad- Oradea au fost deja depuse oferte (în 12 iunie 2024), iar pentru execuţia Lotului 2 (39,7 km) urmează ca ofertele să fie depuse până la data de 15 iulie 2024. După finalizarea construcţiei, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totală de 120,47 km şi va asigura inclusiv legătura cu frontiera româno- ungară”, a completat Grindeanu.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.