Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunţă, miercuri, că, lunar, aproximativ un miliard de lei sunt transferaţi de la bugetul de stat către bugetul pensiilor publice pentru plata drepturilor persoanelor ieşite din activitate. Boloş subliniază că nu recalcularea pensiilor este cauza acestui transfer, arătând că bani de la bugetul d stat au fost folosişi pentru plata pensiilor şi anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În bugetul de pensii nu este nicio gaură, întâi de toate deficitul bugetar pe care noi îl avem se determină la nivelul bugetului general consolidat, iar din bugetul de stat sunt asigurate transferurile de echilibrare astfel încât să ave sursa de finanţare asigurată. Noi discutăm de deficitul bugetar la nivelul bugetuluin general consolidat şi acesta evoluează, după cum ştiţi”, a declatrat, miercuri, Marcel Boloş.

Întrebat ce sumă se transferă de la bugetul de stat către bugetul pentru pensiile publice, acesta a precizat că suma transferată este de ”aproximativ un miliard de lei lunar”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Încă o dată: acest transfer a avut loc şi până acum, nu este determinat de această recalculare a pensiilor şi calculele pe care le facem noi ca şi Minister de Finanţe se fac la începutul anului. Nu aş vrea să se înţeleagă tot felul de lucruri care mai apoi se şi interpretează cum că acum noi ne trezim că nu avem lucrurile bine făcute. Le avem calculele făcute şi avem resursele necesare pentru ca banii să fie achitaţi românilor”, a adăugat Marcel Boloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.