Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, s-a întâlnit, miercuri, cu cei trei elevi din Bucureşti care au câştigat locul I la competiţia ”International Science and Engineering Fair” din Los Angeles şi a discutat despre viitorul aeronautic al României. Proiectul celor trei - Aripa de şoim – ar putea duce la eficientizarea zborurilor, prin scăderea consumului de carburant cu până la 5% şi sporirea manevrabilităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, s-a întâlnit miercuri, 03 iulie a.c., cu Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu, elevi ai Liceului Internaţional de Informatică –  Bucureşti şi viitori studenţi în universităţi internaţionale de top, pentru a discuta planurile de viitor ale României în domeniul aeronautic. Tinerii au fost însoţiţi de directorul instituţiei de învăţământ, Hayati Agaoglu, la discuţii participând şi Bogdan Costaş – directorul ROMAERO şi George Brezoi – preşedintele consiliului de administraţie Avioane Craiova S.A, anunţă, miercuri, Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă.

Sursa citatăm a precizat că Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu sunt marii câştigători ai ”International Science and Engineering Fair” din Los Angeles, cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume pentru participanţii sub 21 de ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Proiectul lor – Aripa de şoim - la care au lucrat mai mult de un, este inspirat din natură şi reprezintă o aeronavă la scară reală, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor, datorită designului său. Aripile de direcţie, coordonate independent, promit scăderea consumului de carburant cu până la 5% şi sporirea manevrabilităţii, spre exemplu, pentru avioanele de luptă.

”Îmi doresc ca astfel de idei creative şi inovative să se transforme în produse care, mai departe, să se industrializeze. Prin voi, prin intermediul tinerilor, putem să dezvoltăm această domeniu al aeronauticii şi să facem un salt important, mai ales ţinând cont că România are o puternică tradiţie în acest sens”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, citat în comunicatul de presă.

Potrivit documentului citat, în timpul discuţiilor, au fost realizate şi schimburi de idei cu privire la industria naţională de apărare, precum şi referitoare la oferta educaţională de profil. 

”Am dezvoltat proiectul cu şurubelniţa în mână”, a povestit David, explicând canalizarea eforturilor echipei, în mod prioritar, pe partea pratică a proiectului.

Ministrul Ştefan-Radu Oprea le-a transmis olimpicilor că instituţia pe care o conduce, alături ROMAERO şi alte companii de profil aflate în coordonare, le pot pune la dispoziţie infrastructura şi echipamentele necesare pentru a-şi continua descoperirile, care au potenţialul de a pune România pe radarul marilor companii aeronautice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.