Banca Mondială va demara în 30 octombrie prima misiune tehnică în cazul autostrăzii Ploieşti-Braşov, parte din autostrada A3, anunţul fiind făcut în cadrul vizitei pe care ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a efectuat-o recent la Washington, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor.
Autostrada A3, din care sunt operaţionale doar două secţiuni, va avea o lungime de peste 600 de kilometri şi va face legătura între Bucureşti şi graniţa cu Ungaria. Lucrările au întârziat mai mulţi ani pe mai multe segmente, în special pe cel mai dificil tronson, Comarnic-Braşov.
În luna septembrie, premierul Mihai Tudose a afirmat că a cerut ajutor din partea Băncii Mondiale pentru autostrada Bucureşti-Braşov, parte din A3.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
Ionuţ Mişa a participat, în perioada 11 - 16 octombrie 2017, la reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI). În cadrul reuniunii, ministrul a avut o discuţie cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, în vederea acordării unei finanţări pentru autostrada Ploieşti – Braşov.
”Banca şi-a declarat sprijinul, urmând să demareze deja prima misiune tehnică începând cu data de 30 octombrie 2017”, se arată în comunicat.
Mişa a mai avut o serie de întâlniri care au vizat discuţii despre strategia fiscal-bugetară 2017-2019, el dând asigurări că România îşi va menţine deficitul bugetar sub 3% în 2017 şi 2018.
Un alt punct al discuţiei s-a referit la implicarea specialiştilor Băncii Mondiale, împreună cu alte instituţii financiare internaţionale, în privinţa construirii a opt spitale regionale.
Mişa a participat şi la o masă rotundă cu reprezentanţii unor companii membre ale Consiliului de Afaceri Americano – Român (AMRO). Oficialul român a declarat că România oferă oportunităţi multiple companiilor americane, în special în domenii precum apărarea, cercetarea – dezvoltarea, domeniul sănătăţii sau infrastructura, şi a invitat companiile prezente la reuniune să exploreze noi posibilităţi de extindere a activităţilor în România.
”Programul ministrului român la Washington a inclus, totodată, întâlniri cu reprezentanţi ai Constituentei Olandeze (din care face parte şi România), cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), dar şi cu cei ai IFC (Corporaţia Financiară Internaţională). Ministrul Finanţelor Publice a fost însoţit la Washington de secretarii de stat cu atribuţii pe relaţia cu instituţiile financiare internaţionale şi fiscalitate”, se arată în comunicat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.