Operatorul de hoteluri Marriott International se confruntă la Londra cu un proces colectiv intentat de milioane de foşti clienţi care cer să fie despăgubiţi pentru furtul datelor personale într-unul dintre cele mai ample atacuri cibernetice din istorie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Martin Bryant, fondatorul firmei de consultanţă în domeniul tehnologiei şi media Big Revolution, reprezintă clienţii domiciliaţi în Anglia şi Ţara Galilor, după ce datele a peste 300 de milioane de clienţi, inclusiv detalii referitoare la paşapoarte şi cărţi de credit, au fost furate din baza de date globală a Marriott, în perioada 2014-2018.

”Sper că acest caz va atrage atenţia asupra valorii datelor personale, va rezulta cu despăgubiri corecte o va servi ca un avertisment pentru alţi deţinători de date că trebuie să păstreze responsabil datele noastre”, a afirmat Martin Bryant într-un comunicat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procesul, care solicită despăgubiri nespecificare pentru pierderea datelor personale, include în mod automat oaspeţii care au făcut rezervări la unul dintre fostele hoteluri Starwood, inclusiv la hotelurile Sheraton Hotels & Resorts şi St. Regis, înainte de 10 septembrie 2018.

Bryant este reprezentat de firma de avocatură Hausfeld, iar cazul este finanţat de Harbour Litigation.

Un purtător de cuvânt al Marriott a spus: ”Nu avem un comentariu în acest moment”.

Datele a circa 7 milioane de oaspeţi britanici au fost compromise de atacul cibernetic, potrivit UK Information Commissioner’s Office (ICO), care a propus anul trecut ca Marriott să fie amendată cu 99,2 milioane de lire ssterline (133 milioane dolari).

Marriott a anunţat în 2018 că hackerii au accesat baza de date cu rezervări ale hotelurilor Starwood şi a anunţat FBI. În decurs de câteva ore, avocaţii au intentat un proces la un tribunal federal din Maryland, iar alţii le-au urmat exemplul în Statele Unite şi Canada.

Procesul colectiv din Londra a fost intentat la Înalta Curte, după o decizie a Curţii de Apel din octombrie anul trecut care a permis un proces similar împotriva Google, în legătură cu urmărirea ilegală a utilizatorilor de iPhone-uri în 2011 şi 2012, prin intermediul cookie-urilor terţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.