Microsoft trebuie să plătească IPA Technologies 242 de milioane de dolari, a declarat vineri un juriu federal din Delaware, după ce a stabilit că software-ul asistentului virtual Cortana al Microsoft a încălcat un brevet al IPA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un proces de o săptămână, juriul a fost de acord cu IPA că tehnologia Microsoft de recunoaştere a vocii încalcă drepturile de brevet ale IPA în software-ul de comunicaţii.

IPA este o filială a companiei de licenţiere a brevetelor Wi-LAN, care este deţinută în comun de compania canadiană de tehnologie Quarterhill şi două firme de investiţii. A cumpărat brevetul şi altele de la Siri Inc, parte a SRI International, pe care Apple a achiziţionat-o în 2010 şi a cărei tehnologie a folosit-o în asistentul său virtual Siri.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Rămânem încrezători că Microsoft nu a încălcat niciodată brevetele IPA şi va face recurs”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

Reprezentanţii IPA şi Wi-LAN nu au răspuns imediat unei cereri de comentarii cu privire la verdict.

IPA a intentat procesul în 2018, acuzând Microsoft de încălcarea brevetelor legate de asistenţii digitali personali şi datele de navigare bazate pe voce.

Cazul a fost ulterior restrâns pentru a viza un brevet IPA.

Microsoft a susţinut că nu încalcă nimic şi că brevetul este invalid.

IPA a dat, de asemenea, în judecată Google şi Amazon pentru brevetele sale. Amazon a câştigat în procesul cu IPA în 2021, iar cazul Google este încă în curs.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.