Meta Platforms pune la dispoziţie software-ul care alimentează căştile sale Quest altor producători de dispozitive, în încercarea de a ocupa o poziţie mai centrală în dezvoltarea viitoarei tehnologii de realitate virtuală şi mixtă, transmite Reuters.
Meta Horizon OS este un sistem de operare re-branded care va aduce capabilităţi standard, cum ar fi recunoaşterea gesturilor, trecerea, înţelegerea scenei şi ancore spaţiale pentru dispozitivele care rulează pe acesta.
Compania a declarat că a încheiat un parteneriat cu firme precum Asus şi Lenovo, care vor produce dispozitive care utilizează sistemul de operare Meta Horizon.
Meta lucrează, de asemenea, la o nouă cască Quest axată pe jocuri, ”inspirată de Xbox”, conform declaraţiei companiei.
Mişcarea subliniază ambiţia CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, de a deţine platforma de calcul care alimentează dispozitivele virtuale şi de realitate mixtă (VR & MR), similar modului în care Google a devenit un jucător cheie pe piaţa smartphone-urilor, făcând sistemul său de operare mobil Android open source.
Într-un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Zuckerberg, el a prezentat exemple de căşti specializate pe care partenerii le-ar putea colabora pentru a le realiza, cum ar fi una uşoară, cu materiale care absoarbe transpiraţia pentru exerciţii, una complet captivantă, de înaltă rezoluţie, pentru divertisment şi una echipată cu funcţii haptice pentru jocuri.
Republic of Gamers de la ASUS dezvoltă o cască pentru jocuri, iar Lenovo lucrează la o cască de realitate mixtă pentru productivitate, învăţare şi divertisment, folosind sistemul de operare Horizon.
Zuckerberg a spus că ar putea dura câţiva ani pentru ca aceste dispozitive să fie lansate. C
ăştile VR şi MR au cunoscut până acum o adoptare limitată, mai ales din partea comunităţii de jocuri şi a unor întreprinderi selectate, care le folosesc pentru instruire sau conferinţe de la distanţă.
Apple a intrat în această categorie la începutul acestui an, cu căştile sale Vision Pro de 3.499 USD, despre care unii analişti au spus că sunt populare doar pentru utilizatori şi entuziaşti selectaţi.
Google, parte a grupului Alphabet, lucrează, de asemenea, la o platformă Android pentru dispozitive VR şi MR.
Meta a spus că Meta Horizon OS include Horizon Store, redenumit din Quest Store, pentru a descărca aplicaţii şi experienţe. Platforma va funcţiona cu o aplicaţie mobilă însoţitoare numită acum aplicaţia Meta Horizon.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.