Roboţii şi învăţarea mecanică ar putea ajuta la reciclarea volumului mare de medii de stocare folosite de centrele de date şi, apoi, dezafectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La nivel global, centrele de date, inclusiv cele de inteligenţă artificială,  produc anual în jur de 50 de milioane de tone de deşeuri, iar o mare parte dintre acestea o reprezintă hard disk-urile.

Acestea lucrează din greu pentru stocarea şi accesarea datelor din cloud, trebuind să fie înlocuite frecvent pentru a se asigura funcţionarea continuă a serviciilor.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Reciclarea mediilor de stocare nu este o operaţiune dificilă, însă, făcută manual, nu poate ţine pasul cu volumul foarte mare de unităţi reciclate.

Pentru a rezolva această problemă, Microsoft vrea să folosească roboţi, antrenaţi pentru automatizarea reciclării, care pot realiza rapid sarcini repetitive.

Compania şi-a propus ca, până în 2025, prin această abordare să fie reciclate şi refolosite 90% din componentele unui hard disk.

Deşi meritoriu, pentru a avea un impact notabil, proiectul ar trebui extins, pe măsură ce tehnologia va avansa, şi în cazul celorlalte echipamente care compun centrele de date şi sunt schimbate frecvent. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.