Medicover AB, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic listată la Bursa din Suedia, a înregistrat în 2021 o creştere a veniturilor de 38%, de 1,377 miliarde euro.
"Medicover AB, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm – a prezentat raportul financiar aferent anului 2021. Medicover AB a înregistrat în acest interval o creştere a veniturilor de 38%, comparativ cu anul 2020, până la o valoare de 1.377,4 de milioane euro. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover, Pelican, Centrul Medical Phoenix şi Polaris Medical şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo", anunţă grupul.
La finalul anului 2021, divizia de Servicii Medicale a grupului a raportat o creştere a veniturilor de 31,8%, până la 711,6 milioane de euro. Cea mai importantă evoluţie a vizat serviciile medicale cu plată directă care au înregistrat un avans de 52,5% faţă de anul precedent. De asemenea, în 2021 divizia a ajuns la un număr total de 1,5 milioane de abonaţi la nivel global.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„De-a lungul acestei pandemii am avut şi încercări, cu impact semnificativ asupra activităţii pe pieţele pe care activăm, respectiv un număr crescut de spitalizări, dificultăţi operaţionale sau resetarea ariilor asupra cărora ne-am concentrat. Am observat un nivel crescut de conştientizare şi înţelegere a nevoii de acces la servicii de medicină profilactică şi de diagnosticare, aspect care susţine cererea pe termen lung pentru serviciile medicale”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover.
Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat anul trecut venituri totale de 686,8 milioane euro, după o creştere de 45,1% faţă de anul precedent. Numărul total de teste realizate pe parcursul întregului an în reţeaua globală a fost de 133,4 milioane, în creştere cu 28,3% faţă de 2020.
Veniturile cumulate obţinute de grup în România au crescut în 2021 cu 34% până la 171,6 milioane euro, faţă de 128 milioane euro în 2020.
Veniturile diviziei de Servicii Medicale din România au avansat în 2021 cu 29,7%, până la o valoare totală de 83,8 milioane euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 38,4% până la o valoare de 87,8 milioane euro.
România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,4%.
"Vom continua să investim în aparatură, infrastructură şi dezvoltarea echipelor medicale, rămânând alături de pacienţi în adresarea efectelor pe termen lung ale acestei perioade pandemice", a declarat Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
Peste 3,5 milioane de pacienţi au apelat la serviciile companiei anul trecut, în cele 147 de centre de recoltare din ţară.
"Ne aşteptăm la o revenire a interesului populaţiei pentru prevenţie şi monitorizare a afecţiunilor medicale, graţie accesului mai facil la medici, comparativ cu perioadele anterioare din pandemiei. Inovaţia şi avansul tehnologic vor juca în continuare un rol important în îmbunătăţirea experienţei pacienţilor, medicilor şi partenerilor noştri", a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.
Medicover AB, o companie internaţională de servicii medicale şi de diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată la Bursa NASDAQ Stockholm, fondată în 1995. În prezent, cele mai mari operaţiuni Medicover sunt în Polonia, Germania, România, Ucraina şi India.
Divizia de Servicii de Diagnostic are o reţea formată din 93 de laboratoare, 733 de centre de recoltare şi 26 de clinici, active în zece ţări. Principalele pieţe sunt Germania, România, Ucraina şi Polonia.
Divizia de Servicii Medicale are 117 clinici, 25 de spitale, 52 cabinete stomatologice, 20 de clinici de fertilitate şi 25 de centre de fitness. Principalele pieţe sunt Polonia, India şi România.
Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de pe piaţa serviciilor de sănătate private, cu o reţea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova şi Cluj Napoca, 28 de cabinete on-site şi peste 250 de unităţi medicale partenere.
La finalul anului 2020, Synevo România, parte din Medicover, administra o reţea naţională de 19 laboratoare şi 126 de centre de recoltare şi a efectuat pe parcursul anului peste 13 milioane de teste.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.