Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş a avut, marţi, la sediul Ministerul Finanţelor, o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, condusă de Charlotte Ruhe, Director General pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul discuţiilor, au fost abordate teme de interes major pentru ambele părţi, printre care stadiul proiectelor de infrastructură esenţiale pentru creşterea economică durabilă şi identificarea de noi iniţiative de sprijinire a sectorului privat şi de stimulare a investiţiilor. România beneficiază de o strânsă colaborare cu BERD, care acordă ţării noastre servicii pentru susţinerea implementării unor componente din PNRR. De asemenea, BERD finanţează proiecte locale în strânsă legătură cu unităţile administrativ-teritoriale şi sprijină absorbţia fondurilor europene structurale. Totodată BERD este partener de implementare InvestEU al Comisiei Europene”, au transmis, marţi seară, oficialii Ministerului Finanţelor.

Potrivit acestora, portofoliul de investiţii pentru anul acesta cuprinde peste 800 milioane euro, în special pentru investiţii în întreprinderile de stat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În total, activitatea BERD în România însumează 525 proiecte, în valoare totală de peste 10 miliarde euro. Cele mai importante domenii sprijinite sunt infrastructura sustenabilă, instrumentele financiare, comerţ, industrie şi agribusiness.

”Apreciem activitatea şi sprijinul BERD pentru sectorul privat, precum şi în ceea ce priveşte reformele structurale şi soluţiile pentru piaţa de capital şi cea monetară. Recunoaştem rolul acesteia ca participant activ la dezvoltarea pieţei de capital prin operaţiuni de equity, şi ca susţinător şi promotor al reformelor structurale în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă, inclusiv în sectorul energetic”, a subliniat ministrul Marcel Boloş, citat în comunicatul de presă.

Potrivit documentului citat, reprezentanţii BERD au reafirmat angajamentul instituţiei de a sprijini România în eforturile sale de dezvoltare şi de a colabora îndeaproape cu autorităţile române pentru a identifica şi implementa soluţii eficiente de finanţare.

În cadrul aceleeaşi discuţii, cele două părţi au discutat despre situaţia Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, care este în plin proces de operaţionalizare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.