Compania de dezvoltare imobiliară Grand Development, fondată şi coordonată de antreprenorul Ionuţ Nicolescu, a încheiat un parteneriat cu Radisson Hotel Group, prin care grupul hotelier internaţional va deschide primul resort cu vile de cinci stele din România, sub brandul Radisson Blu. Radisson Blu Grand Mountain Resort, Braşov, va fi primul resort cu vile clasificat la cinci stele din România, deschiderea sa fiind programată pentru trimestrul IV din 2026. Proiectul, care se află în construcţie, va include 46 de vile tip chalet scandinav şi 20 de camere de hotel, toate unităţile clasificate la cinci stele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania de dezvoltare imobiliară Grand Development, fondată şi coordonată de antreprenorul Ionuţ Nicolescu, a încheiat un parteneriat cu Radisson Hotel Group, prin care renumitul grupul hotelier internaţional va deschide primul resort cu vile de cinci stele din România, sub brandul de vârf Radisson Blu”, anunţă compania.

Grand Development a fost fondată şi este coordonată de Ionuţ Nicolescu, co-fondator SVN Romania şi al Meta Estate Trust, companii din care antreprenorul a realizat exit-ul în 2023.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Proiectul este deja în construcţie într-o poiana montană de 2,6 hectare din apropierea Braşovului, în apropierea unei păduri seculare din Munţii Carpaţi şi la distanţe de 20 de minute de Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, de centrul oraşului Braşov, de Castelul Bran şi de Poiana Braşov.

Deschiderea Radisson Blu Grand Mountain Resort, Braşov, este programată pentru trimestrul patru din 2026, proiectul urmând să fie format din 46 de vile individuale şi alăturate tip chalet scandinav, cu spaţii mari vitrate, dotări premium şi multiple facilităţi individuale, precum şi 20 de camere de hotel, toate unităţile de cazare clasificate la cinci stele.

”Vedem un potenţial imens pe piaţa din România. Ne folosim de experienţa noastră în domeniul ospitalităţii pentru a construi hoteluri şi spaţii de cazare în destinaţii atractive pentru vacanţe. Acest nou şi unic proiect Radisson Blu, amplasat într-o destinaţie montană atât de căutată, reprezintă completarea perfectă pentru portofoliul nostru existent în România şi va oferi oaspeţilor noştri o varietate mare de opţiuni”, a declarat David Jenkins, vice president Business Development Radisson Hotel Group.

Aflat în mijlocul naturii neatinse a munţilor locali, noul resort Radisson Blu va pune la dispoziţia oaspeţilor săi toate facilităţile specifice unui proiect  hotelier de cinci stele, inclusiv un restaurant cu bucătărie deschisă care va pune în evidenţă atât gastronomia locală cât şi preparate internaţionale. Lista de facilităţi va fi completată de un centru SPA cu piscină interioară, un centru de wellness şi fitness, mai multe săli de conferinţe care vor putea acomoda evenimente cu peste o sută de participanţi, precum şi o multitudine de locuri de parcare.

„Am creat un concept unic la nivel naţional, care îmbină un amplasament de excepţie, în mijlocul naturii dar şi aproape de toate atracţiile turistice din regiunea Braşovului, un retreat unic de vile tip chalet scandinav, cu spaţii mari vitrate, precum şi o multitudine de facilităţi şi opţiuni de relaxare şi petrecere a timpului liber, rezultând un concept turistic integrat. Radisson Blu Grand Mountain Resort Braşov va fi un etalon pentru zonă dar şi pentru România şi va duce la creşterea vizibilităţii zonei Braşov în rândul turiştilor internaţionali”, a declarat Ionuţ Nicolescu, fondator Grand Development.

Alături de Ionuţ Nicolescu, consultantul imobiliar Cremona Maria – Andrei este coproprietar al Grand Development, după o experienţă de peste 15 ani pe piaţa rezidenţială locală, perioadă în care a consiliat proiecte cu peste 20.000 de locuinţe şi a intermediat tranzacţionarea a peste 6.000 de locuinţe noi. În total, ea a gestionat proiecte imobiliare de referinţă din Bucureşti, Braşov şi Constanţa cu o valoare totală de peste 500 de milioane de euro.

În cadrul echipei de dezvoltare a fost cooptat şi Alexandru Boghiu, partener fondator al Mavers Wealth Management, o firmă de capital de risc axată pe susţinerea antreprenorilor excepţionali din sectoarele digitale. Cu 20 de ani de experienţă în servicii de consultanţă şi control al investiţiilor, Alexandru Boghiu şi-a perfecţionat expertiza în companii precum PriceWaterhouseCoopers, Contrast Management Consultants şi CBRE.

Grand Development a beneficiat şi de sprijinul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi din industria ospitalităţii, cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa de profil, primul roman absolvent al programului MBA de la Ecole Hoteliere de Lausanne (2007), cea mai prestigioasă universitate de profil din lume. Grand Development a fost consiliată în ceea ce priveşte aspectele juridice de către casa de avocatură Constantinof şi Asociaţii.

În România, există trei hoteluri Radisson Blu, în Bucureşti, Braşov şi Cluj – Napoca. În total, Radisson Hotel Group are şapte hoteluri cu 1.657 de camere existente sau în curs de dezvoltare în România, prin intermediul mărcilor Park Inn by Radisson, Radisson şi Radisson Blu.

Grand Development este o companie de dezvoltare imobiliară fondată şi coordonată de Ionuţ Nicolescu, co-fondator SVN Romania şi al Meta Estate Trust, companii din al căror acţionariat a ieşit în 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.