Israelienii de la Elbit Systems Ltd. au anunţat vineri că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate şi sisteme de mortiere pentru transportorul blindat 'Piranha 5' al Forţelor Armate Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Elbit Systems Ltd. (NASDAQ: ESLT şi TASE: ESLT) a anunţat astăzi că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) şi sisteme de mortiere pentru transportorul blindat 'Piranha 5' al Forţelor Armate Române. Lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani”, transmite compania.

În cadrul contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS şi sistemele de mortiere SPEAR, toate complet integrate la bordul APC "Piranha V" al GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă uşoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori şi sisteme de afişare pentru o eficacitate sporită în luptă şi capacităţi de identificare a ţintelor.

RCWS este o staţie de luptă de 12,7 mm de mare precizie şi greutate redusă. SPEAR este un sistem de mortier autohton computerizat şi autonom de 120 mm. În afară de România, turelele, staţia de luptă şi sistemele de mortier ale Elbit Systems au fost selectate până în prezent de zeci de clienţi din întreaga lume, inclusiv Israel, SUA, Danemarca, Austria, Belgia, Brazilia şi Croaţia. Acestea au fost produse în România.

"Atribuirea acestui contract de continuare reprezintă încă un vot de încredere în portofoliul de soluţii ale Elbit Systems pentru platformele blindate. Consider că extinderea capacităţii noastre de integrare şi de producţie în Europa ne consolidează capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de capabilităţi avansate şi dovedite pentru platformele blindate", afirmă Bezhalel (Butzi) Machlis, preşedinte şi director executiv al Elbit Systems.

Elbit Systems este o companie internaţională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospaţial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spaţiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date şi comunicaţii, sisteme radio şi cibernetice şi muniţii.

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradiţional al Ministerului Apărării Naţionale.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forţele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Şoim, EW-C130), pentru forţele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forţele navale (Puma-Naval şi simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, Elbit Systems, în calitate de acţionar unic a pus bazele a patru unităţi de producţie româneşti:

-        Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forţele aeriene, terestre şi navale, dezvoltă programe software şi integrare hardware.

-        A/E Electronics (Bacău) - Produce şi testează subansamble electronice, cu destinaţie militară şi civilă

-        Elmet (Bacău) - Produce sisteme şi subsisteme electromecanice , printre care şi turele cu echipaj şi telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

-        Elmet Măgurele Unitate de producţie pentru sisteme terestre care va funcţiona ca centru de producţie şi integrare pentru turelele şi staţiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar şi ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte ţări.

Cele patru fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.