Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, în primul semestru, faţă de perioada similară din 2023, ca serie brută, cu 0,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,8%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-30.VI.2024 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,1%, ca urmare a scăderii înregistrate la activităţile de transporturi (-5,7%), activitǎţile de comunicaţii (-0,9%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor1 (-0,4%). Creşteri au înregistrat: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,7%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+4,5%)”, arată datele INS.

În prima parte a anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 0,8%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Iunie 2024 comparativ cu mai 2024

 Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 12,9%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-22,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-14,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-13,4%), activităţile de transporturi (-10,9%) şi din activităţile de comunicaţii (-5,8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 16,3%.

 Iunie 2024 comparativ cu iunie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2024, comparativ cu luna iunie 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 8,4%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-12,8%), activităţile de transporturi (-8,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-7,3%) şi din activităţile de comunicaţii (-1,4%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au crescut cu 1,2%. Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2024, comparativ cu luna iunie 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 5,8%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.