Grupul Workspace Studio, din care fac parte companiile Workspace Studio şi Allspace Interiors, specializate în soluţii ergonomice de amenajare turn key a birourilor, şi partener unic acreditat al Herman Miller în România, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, la acelaşi nivel cu anul 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Grupul Workspace Studio, din care fac parte companiile Workspace Studio şi Allspace Interiors, specializate în soluţii ergonomice de amenajare turn key a birourilor, şi partener unic acreditat al Herman Miller în România, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro. Cifra se situează la acelaşi nivel cu anul 2020, pe fondul precauţiei care a caracterizat segmentul amenajării de birouri. Schimbările de pe piaţa muncii, în special adopţia masivă a muncii remote, au favorizat vânzările către segmentul rezidenţial, care au continuat trendul de creştere pornit în 2020”, anunţă grupul.

În ceea ce priveşte bugetul de amenajare, în 2021, organizaţiile au investit în medie 1.500 euro/post de lucru, în timp ce investiţia într-un home office ergonomic urcă până la 2.000 euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Concomitent cu schimbarea abordării la nivel de piaţă, companiile investesc în amenajarea sau reamenajarea spaţiilor de lucru pentru reveni treptat la munca de la birou. 90% dintre proiectele de amenajare sau reamenajare realizate de Workspace Studio în 2021 au fost proiecte de dimensiuni mici şi medii, adaptate pentru echipe de 50 - 200 persoane. Cele mai multe proiecte au fost pentru spaţii cu suprafeţe între 300 şi 1.000 de mp, bugetul total alocat per proiect fiind între 100.000 şi 500.000 euro”, mai arată compania.

Valoarea medie a proiectelor de amenajare realizate în 2021 a fost de 300.000 euro, cu o investiţie medie de 450 euro/mp, în creştere cu circa 20% faţă de anii pre-pandemie şi pe fondul inflaţei accelerate.

Suprafeţele totale s-au redus cu circa 30%. De asemenea, suprafaţa ocupată de staţiile de lucru individuale a scăzut, reprezentând în prezent circa 40% din suprafaţa totală (faţă de 70-80% înainte de pandemie), restul fiind amenajări de spaţii multifuncţionale comune.

“Schimbările prin care trec birourile reprezintă o evoluţie şi în aceeaşi măsură o adaptare la era digitală. Utilizarea la scară mare a device-urilor mobile pentru îndeplinirea multor activităţi de birou trasa încă de anii trecuţi o direcţie nouă pentru birouri, o transformare din destinaţie pentru îndeplinirea sarcinilor, în destinaţie pentru colaborare, muncă în echipă şi, de ce nu, chiar activităţi distractive menite să contribuie la coeziune şi brandul de angajator. Pandemia a accelerat această transformare, iar efectul se traduce în spaţii office mai aerisite, cu un design viu şi atrăgător, cu mobilier de calitate înaltă şi o ergonomie fizică şi socială superioară. Spaţiile tip “ferma de birouri” vor deveni istorie în 2-3 ani, deoarece în noua paradigmă a muncii, utilitatea lor este din ce în ce mai scăzută”, declară Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio. 

În contextul în care concurenţa pentru atragerea talentului se intensifică în majoritatea domeniilor, spaţiul de birou devine mai exclusivist şi totodată o carte de vizită a companiei.

“Dacă până în 2019 vedeam preponderent companii din IT care se foloseau de designul şi ergonomia biroului pentru a se diferenţia din perspectiva brandului de angajator, acum fenomenul prinde contur la nivelul mai multor verticale în care e dificil să atragi angajaţi valoroşi -industrie, pharma, servicii de marketing”, adaugă reprezentantul companiei.

În contextul muncii remote, predominantă şi anul acesta pentru o mare parte dintre angajaţi, Workspace Studio a continuat investiţia în dezvoltarea portofoliului de produse care se adresează segmentului rezidenţial, încheind anul 2021 cu o dinamică pozitivă. Astfel, vânzările către B2C au generat venituri de 700.000 euro, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

“Digitalizarea accelerată şi munca de acasă sau hibrid impuse de pandemie au adus consecinţe negative pentru sănătatea posturală, conştientizate din ce mai mult de angajaţii care îşi desfăşoară activitatea la distanţă. Dacă la începutul pandemiei spaţiul de lucru de acasă nu era unul delimitat, fiind improvizat ca o măsură temporară, la doi ani distanţă, tot mai mulţi români consideră esenţială pentru productivitate amenajarea în locuinţă a unui spaţiu de lucru dedicat, ergonomic, de calitate superioară. Iar interesul în creştere pentru mobilierul ergonomic se reflectă şi în cifrele înregistrate pe acest segment anul trecut”, a precizat Horaţiu Didea.

Investiţia într-un birou ergonomic în locuinţă a fost în medie între 1.000 şi 2.000 de euro.

Vânzările de scaune ergonomice Herman Miller generează 30% din afacerile Workspace Studio.

Workspace Studio este distribuitor de mobilier de birou de înaltă calitate şi ergonomie şi dealer partner autorizat unic al Herman Miller în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.