Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a anunţat că drumul expres Bacău-Piatra Neamţ este aproape de realizare, în contextul în care indicatorii necesari construirii acestuia au fost avizaţi, joi, în Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor. Noul Drum Expres va avea o lungime de aproximativ 51 de km şi va asigura legătura între A7, DN2 şi DN15, a mai spus el, iar valoarea totală a proiectului este estimată la 7,69 miliarde lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ, aproape de realizare! Indicatorii necesari construcţiei acestuia au fost avizaţi astăzi în Consiliul Tehnico Economic al Ministerului Transporturilor. Noul Drum Expres va avea o lungime de aproximativ 51 de km şi va asigura legătura între A7, DN2 şi DN15”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

El a mai spus că pe traseul acestuia, care va tranzita judeţul Bacău pe o lungime de 22,45 km şi judeţul Neamţ pe o lungime de 28,55 km, vor fi construite şase viaducte, 17 pasaje, şapte poduri, două spaţii de servicii, un centru de întreţinere şi coordonare şi cinci noduri rutiere - Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savineşti şi Nod rutier Piatra Neamţ.

„Valoarea totală pentru construcţia acestui Drum Expres este estimată la 7,69 miliarde de lei (fără TVA). După avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, se va putea pregăti lansarea în licitaţie a contractului pentru proiectare şi execuţie”, a adăugat Grindeanu.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.