Green Genius, unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabilă, intenţionează să construiască în România, până în 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW pentru a genera energie verde, proiect în care vrea să investească aproximativ 450 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Green Genius, unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabilă, intenţionează să construiască în România, până în 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW pentru a genera energie verde, curată. Potrivit reprezentanţilor Green Genius, compania îşi propune să investească aproximativ 450 de milioane de euro în acest proiect. În acest fel, prin producerea şi vânzarea de energie verde, Green Genius va contribui la reducerea costului energiei electrice în România”, anunţă compania.

La nivel global, reducerea gazelor cu efect de seră este un obiectiv major şi de aceea începerea acestui proces la nivel local este esenţială. Astfel, un pas important în această direcţie este dezvoltarea sectorului energiei regenerabile din România, spun reprezentanţii companiei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform Planului Naţional Integrat pentru Energie şi Schimbări Climatice 2021-2030, România s-a angajat să atingă până în 2030 ponderea globală a energiei din surse regenerabile de 30,7%. În aceste condiţii, România are nevoie de investiţii masive în următorii ani în producţia energiei regenerabile şi de aportul unor experţi în domeniu pentru a contribui la tranziţia către energie curată.

”Observăm o creştere rapidă a cererii de energie regenerabilă în întreaga Europă. Obiectivele ambiţioase ale Uniunii Europene în urmărirea modelului de neutralitate climatică încurajează ţările să se concentreze din ce în ce mai mult pe dezvoltarea energiei regenerabile. Acum, când sectoarele sale energetice se află în faza de creştere rapidă, România are un potenţial promiţător pentru dezvoltarea de instalaţii solare. Din punct de vedere geografic, România are numeroase avantaje în  ceea ce priveşte investiţiile în energie solară, iar noi suntem pregătiţi să investim aici în următorii”, spune Ruslan Sklepovič, director general al Green Genius.

Cu peste un deceniu de experienţă în proiecte şi instalaţii de biogaz, solare, eoliene şi de hidrogen, Green Genius a devenit unul dintre principalii dezvoltatori europeni de energie regenerabilă, cu proiecte în toată Europa: Lituania, Polonia, Italia, Spania, etc.

În prezent, portofoliul total de proiecte fotovoltaice Green Genius Solar PV sunt în curs de dezvoltare, în construcţie sau deja implementate depăşeşte 1,5 GW. În plus, în 2021 compania a construit cea mai mare şi eficientă centrală solară din ţările baltice. De asemenea, în 2021 Green Genius a generat 399 GWh de energie verde şi a oprit emisia a 335k tone de CO2. Pentru ca acest lucru să fie realizat în mod natural ar fi fost nevoie de peste 16 milioane de copaci şi mai mult de un an.

”Cu o experienţă de peste un deceniu în domeniul energiei regenerabile, Green Genius simplifică generarea de electricitate din surse regenerabile şi permite clienţilor să îşi atingă obiectivele de sustenabilitate. Credem că utilizarea energiei verzi este cea mai eficientă cale în stoparea schimbărilor climatice. De asemenea, lucrăm la găsirea unei soluţii inovatoare care ne va permite să renunţăm la tehnologiile vechi şi poluante, astfel încât utilizatorii să obţină 100% energie verde din diferite surse regenerabile combinate”, a declarat Ruslan Sklepovič, director general al Green Genius.

 Cu doar 10 ani în urmă, energia solară era cea mai scumpă opţiune pentru construirea unei noi instalaţii de producere a energiei, dar de atunci acest cost a scăzut cu 90%, conform statisticilor din cadrul raportului anual Levelized Cost of Energy Report (LCOE). Nu numai că preţul panourilor este la un minim istoric, dar instalaţiile solare de astăzi sunt, de asemenea, mult mai eficiente. Acestea sunt capabile să genereze mai multă energie cu o amprentă de carbon mai mică.

”Prin urmare, pe lângă generarea de energie verde şi curată, construirea de capacităţi de producere a energiei solare de 500 MW în România va contribui substanţial la reducerea costului facturii de electricitate pentru mulţi români”, susţin reprezentanţii Green Genius.

Cu peste 445 de milioane de euro investiţi în ultimii 5 ani, Green Genius face parte dintr-un grup internaţional de companii Modus Group, care operează pe 12 pieţe europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.