Google nu va mai produce ochelarii de realitate augmentată, cunoscuţi drept Project Iris, pe care-i promitea în urmă cu doar un an. În schimb, compania se va limita la a face software pentru acest tip de produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În stilul caracteristic, Google a renunţat la pretenţiile de a dezvolta ochelarii de realitate augmentată pe care-i avea în lucru şi pe care îi făcuse cunoscuţi la ediţia de anul trecut a conferinţei Google I/O, susţine Insider.

Conform surselor citate de publicaţie, dezvoltarea ochelarilor cunoscuţi intern drept Project Iris s-a lovit de numeroase probleme, generate de disponibilizările şi strategiile mereu schimbătoare ale companiei americane.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Google, care nu a dorit să comenteze informaţia, este cunoscut pentru instabilitatea decizională şi strategică, care a afectat multe alte produse şi servicii. Doar recent, compania americană a renunţat la serviciul de streaming pentru jocuri Stadia şi a revenit asupra deciziei de a nu mai produce tablete.

De altfel, Google a renunţat în urmă cu mai mulţi ani să mai producă şi Google Glass, ochelarii consideraţi cândva viitorul produselor de realitate augmentată.

Deşi are o divizie proprie de hardware de mai mulţi ani, Google pare să nu fie capabil să producă foarte multe produse, dincolo de telefoane, care şi acelea au avut numeroase probleme de-a lungul timpului şi sunt livrate oficial într-un număr limitat de ţări.

În loc să mai producă ochelari, Google se va concentra acum pe dezvoltarea software-ului necesar acestei categorii de produse, susţin sursele citate de Insider.

Gigantul american are un parteneriat cu Samsung şi Qualcomm pe partea de VR şi AR, despre care nu au fost oferite multe informaţii. Este posibil ca Google să dezvolte partea de software pentru o viitoare pereche de ochelari produsă de Samsung în colaborare cu Qualcomm.

Între timp, marii jucători ai pieţei se configurează a fi Meta şi Apple, a cărei primă cască de „spatial computing” urmează să intre pe piaţă anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.