Gigantul de brokeraj online Robinhood a anunţat joi că lansează o funcţie de tranzacţionare cu criptomonede în Uniunea Europeană, extinzându-se mai mult în afara Statelor Unite, în timp ce compania caută să profite de creşterea pe pieţele internaţionale, transmite CNBC.
Robinhood a spus că noul său produs cripto va permite clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină dintr-o gamă de peste 25 de jetoane, inclusiv bitcoin, ether, ripple, cardano, solana şi polkadot.
Compania speră să ofere mai multe criptomonede, precum şi capacitatea de a transfera şi de a ”paria” sau de a câştiga recompense din cripto în 2024.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Mişcarea marchează a doua extindere majoră a Robinhood în afara SUA, după ce a anunţat la sfârşitul lunii trecute că intenţionează să lanseze tranzacţii cu acţiuni pentru clienţii din Marea Britanie de la începutul anului 2024.
Compania a deschis o listă de aşteptare în Regatul Unit săptămâna trecută pentru serviciu, care va oferi randamente de până la 5% din depozitele clienţilor.
Robinhood încearcă să-i atragă pe utilizatorii din UE să-i folosească serviciul, cu posibilitatea de a câştiga bitcoini gratuiti pentru utilizatorii care tranzacţionează loturi şi recomandă aplicaţia prietenilor lor.
Compania va oferi utilizatorilor până la un bitcoin, pe baza unui procent din volumul lor lunar de tranzacţionare şi a numărului de utilizatori la care fac recomandarea, atunci când se înregistrează.
Extinderea are loc în timp ce mai multe firme criptomonede importante din SUA apelează la Uniunea Europeană pentru creştere, după ce s-au confruntat cu o perioadă dificilă din partea autorităţilor de reglementare din Statele Unite.
Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a vizat mai multe firme cripto, inclusiv Coinbase şi Binance, cu procese care susţin că au încălcat legile privind valorile mobiliare.
Între timp, UE a propus un set cuprinzător de reglementări, numit Reglementarea pieţelor de criptoactive, care ar introduce reguli mai stricte pentru platformele de tranzacţionare criptografică şi emitenţii de aşa-numite monede stabile, monede legate de activele din lumea reală, cum ar fi dolarul american sau euro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.