Compania Ford a anunţat miercuri că va investi 1 miliard de dolari într-un nou centru de producţie a vehiculelor electrice din Koln, luându-şi angajamentul ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică.
”Astăzi, Ford face un pas important înainte pentru transformarea sa europeană şi îşi ia angajamentul de a se implica până la capăt în dezvoltarea de vehicule electrice şi în creşterea şi electrificarea gamei sale de vehicule comerciale, lidere de piaţă. Ford îşi ia astăzi angajamentul ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică. În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024”, arată compania.
Ford se aşteaptă ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Compania precizează că se îndreaptă către un viitor complet electric prin această investiţie de 1 miliard de dolari pentru modernizarea fabricii sale din Koln, unul dintre cele mai mari centre de producţie din Europa şi „casa Ford” în Europa. Investiţia va transforma operaţiunile de ansamblare a vehiculelor existente la Centrul de Electrificare Ford din Koln pentru fabricarea vehiculelor electrice, fiind primul astfel de centru al Ford în Europa.
Ford a confirmat, de asemenea, că primul său autovehicul complet electric construit în Europa, destinat clienţilor europeni, va fi produs aici în 2023, cu potenţialul unui al doilea vehicul complet electric ce ar putea fi construit tot la fabrica din Koln.
“Anunţul nostru de astăzi privind transformarea fabricii noastre din Koln, sediul operaţiunilor noastre din Germania de 90 de ani, este una dintre cele mai importante. Aceasta arată angajamentul nostru faţă de Europa şi pentru un viitor modern, în care vehiculele electrice se află în centrul strategiei noastre de creştere”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.
Detalii suplimentare despre planul de electrificare Ford şi transformarea fabricii de la Koln vor fi făcute publice în lunile următoare.
Anunţul de miercuri vine după ce Ford a raportat o revenire la profitabilitate în Europa, în al patrulea trimestru al anului 2020. Ford a anunţat că investeşte cel puţin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare până în 2025, aproape de două ori mai mult decât planurile anterior comunicate în legătură cu vehiculele EV.
“Am restructurat cu succes Ford Europa şi am revenit la profitabilitate în al patrulea trimestru din 2020. Acum suntem pregătiţi să accelerăm spre un viitor complet electric în Europa cu vehicule noi, semnificative şi o experienţă conectată pentru clienţii noştri”, a spus Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.
În 2020, Ford a fost lider al vânzărilor de vehicule comerciale în Europa pentru al şaselea an consecutiv.
”Elementele esenţiale care au dus la transformarea operaţiunilor Ford în Europa în ultimii 2 ani au fost: o îmbunătăţire de 1 miliard de dolari a costurilor structurale, adresându-se pieţelor cu performanţe slabe, crearea unei linii de vehicule mai bine direcţionate în cadrul a trei grupuri de afaceri axate pe clienţi, şi nu în ultimul rând, parteneriate care stimulează creşterea şi profitabilitatea în toate ariile de business”, mai arată compania.
Ford Motor Company (NYSE: F) este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o gamă completă de maşini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate şi vehicule de lux Lincoln, furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi preia poziţii de conducere în electrificare; soluţii de mobilitate, inclusiv servicii de auto-conducere; şi servicii conectate. Ford numără aproximativ 186.000 de angajaţi în întreaga lume.
Ford Europa produce, comercializează şi oferă service pentru vehiculele sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 43.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi asocierile în participaţiune consolidate şi aproximativ 58.000 când sunt luate în considerare entităţile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relaţii cu Clienţii şi 14 unităţi de producţie (10 deţinute integral şi 4 asocieri în participaţiune neconsolidate). Primele maşini Ford au fost livrate în Europa în 1903, acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.