Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania şi Regatul Unit, a declarat marţi, pentru Reuters, şeful consiliului de întreprindere al producătorului american de automobile din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior, a declarat şeful consiliului de întreprindere de la fabrica Ford din Köln, Benjamin Gruschka.

Gruschka a adăugat că se aşteaptă la o decizie până la sfârşitul lunii iunie.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ford Germania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Ford şi-a finalizat deja jumătate din planul de restructurare anterior, care prevede desfiinţarea a 2.300 de locuri de muncă în Germania, reducând numărul de personal din ţară la 13.000, potrivit lui Gruschka.

Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producţia de vehicule electrice (EV), care necesită mai puţin personal.

Ford a declarat săptămâna trecută că intenţionează să elimine încă până la 1.600 de locuri de muncă la fabrica sa de asamblare din Valencia, Spania, ca parte a planului de restructurare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.