Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre, prin care portul Drobeta Turnu Severin va beneficia de investiţii de 124,56 milioane lei, urmând a fi modernizat. Prin acest act normativ, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi aocate fondurile necesare pentru reabilitarea a două dintre cele trei amplasamente ale portului Drobeta Turnu Severin, respectiv în portul comercial şi portul de pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, Executivul a adoptat hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare în portul Drobeta Turnu Severin”.

Pentru portul comercial, principalele lucrări planificate includ: reabilitarea cheului vertical existent pe întreaga lungimea de 300 m, reabilitarea platformei şi a liniilor de cale ferată pe o distanţă de 260 m, precum şi reabilitarea platformei de beton pentru depozitare-operare de mărfuri pe o suprafaţă de 3.500 mp, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Pentru portul de pasageri, se vor realiza următoarele tipuri de lucrări: reabilitarea cheului pereat existent, cu o lungime de 580 m, prin refacerea locală a betonului degradat din pereu şi grinda intermediară; modernizarea cheului pe o lungime de 170 m; reabilitarea a 10.850 mp de platforme şi drum; reabilitarea a 3.040 mp de trotuare de-a lungul cheului; montarea a două staţii de alimentare cu energie electrică pentru autoturisme (11 sisteme duble de alimentare 1×5, 2×3).

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 124,56 milioane lei, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 luni.

Lucrările de refacere a cheului vertical vor contribui la dezvoltarea traficului de mărfuri în port. De asemenea, prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare se vor asigura condiţii optime de lucru, desfăşurarea normală a activităţilor specifice şi se vor crea noi locuri de muncă. Aceste investiţii vor duce la dezvoltarea locală şi regională.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Program Transport (PT) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu ceastă destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.