ENGIE Romania anunţă, joi, că a finalizat achiziţia unui parc fotovoltaic operaţional, cu o capacitate instalată totală de 5,46 MWp, de la o companie deţinută de doi investitori germani. Compania operează în prezent 113 MW de energie regenerabilă în capacităţi eoliene şi fotovoltaice.
”Parcul fotovoltaic este amplasat în partea de sud a României, în satul Nenciuleşti din judeţul Teleorman. Parcul a fost pus în funcţiune în anul 2014 şi, de atunci, a produs ~42 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 25.000 de gospodării”, a transmis, joi, ENGIE România, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului, achiziţia reprezintă un nou pas către atingerea obiectivului de a dezvolta portofoliul companiei de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii, după achiziţionarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW în luna decembrie a anului trecut.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Suntem bucuroşi să finalizăm această achiziţie şi, în acelaşi timp, dornici să o vedem urmată de alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziţie puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată.” a declarat Eric Stab, Preşedinte & CEO ENGIE Romania.
ENGIE Romania operează, în prezent, 113 MW de energie regenerabilă în capacităţi eoliene şi fotovoltaice. Anterior acestei achiziţii, ENGIE Romania era prezentă pe piaţa locală de energie regenerabilă, prin operarea a două parcuri eoliene, amplasate în judeţele Brăila şi Galaţi, şi a unui parc fotovoltaic în judeţul Harghita.
Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice.
ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene şi două parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de 113 MW, şi au 4.000 de angajaţi.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.