Enel Green Power Italia şi Enel Produzione au primit 129,6 MW, împărţiţi în capacitate nouă regenerabilă şi recondiţionarea de hidrocentrale operaţionale, în cea de-a şaptea rundă de licitaţii pentru surse regenerabile de energie (RES) organizată de GSE (Gestore Servizi Energetici, furnizor de servicii energetice).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În cea de-a şaptea rundă de licitaţii pentru surse regenerabile de energie (RES) organizată de GSE (Gestore Servizi Energetici – Furnizor de servicii energetice), - din categoriile „licitaţii” şi „registre” - Enel Green Power Italia şi Enel Produzione au primit 129,6 MW, împărţiţi în capacitate nouă regenerabilă şi recondiţionarea de hidrocentrale operaţionale. Din capacitatea totală atribuită, 89,2 MW provin din două noi proiecte solare, care urmează să fie construite în regiunea Piemont şi Sicilia, a căror lucrări de construcţie încep în 2022. De asemenea, 37,3 MW provin din recondiţionarea a trei hidrocentrale operaţionale în regiunile Basilicata, Campania şi Lazio. Restul de 3,1 MW se referă la o nouă capacitate regenerabilă din categoria „registre”, cu un total de opt proiecte, inclusiv şase proiecte pentru o nouă capacitate solară pe acoperişurile clădirilor şi terenurilor Enel - în regiunile Toscana, Lombardia şi Campania-, o hidrocentrală în Sicilia şi un proiect de recondiţionare a unei hidrocentrale existente în regiunea Marche”, anunţă compania.

A şaptea licitaţie pentru surse regenerabile de energie GSE a înregistrat o ofertă totală de doar 1.232 MW iar proiectele adjudecate sunt de 975 MW, puţin sub 30% din cei 3.313 MW puşi la dispoziţie în cadrul categoriei „licitaţie - nouă capacitate regenerabilă > 1 MW” (Grupa A).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Rezultatul celei de-a şaptea licitaţii GSE confirmă tendinţele înregistrate în licitaţiile anterioare, începute în octombrie 2019. În conformitate cu semnalele pozitive venite din Decretul de simplificare „Bis” al Italiei, publicat anul trecut, e nevoie urgentă de a pune în aplicare măsuri concrete pentru a garanta siguranţa şi pentru a reduce timpul necesar procedurilor de autorizare, alături de armonizarea legislaţiei locale şi centrale privind obiectivele de decarbonizare ale Italiei. În următoarele luni, aşteptăm normele de aplicare prevăzute de Decretul Legislativ al Italiei nr.199/2021 de transpunere a RED II şi îmbunătăţiri ulterioare ale legislaţiei pentru a oferi o mai mare siguranţă operatorilor dintr-un sector cheie pentru redresarea economică”, a declarat Salvatore Bernabei, directorul Enel Green Power şi Thermal Generation.

Construirea de noi capacităţi regenerabile şi recondiţionarea centralelor existente în Italia fac parte din angajamentul amplu al grupului Enel de a extinde surselor regenerabile şi de a decarboniza activitatea. În Italia, obiectivul este de a dezvolta o nouă capacitate regenerabilă la nivel de grup de 1 GW, între 2022 şi 2024.

Planul Strategic 2022-2024 al Enel prevede o creştere a capacităţii din surse regenerabile de 21,2 GW, pentru a ajunge la o capacitate totală de 75 GW.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.