Elon Musk a declarat miercuri că ar putea să-şi numească succesorul în funcţia de CEO al Twitter până la sfârşitul anului 2023, dar mai întâi trebuie să-şi ”stabilizeze” compania de socializare, relatează CNBC.
”Cred că trebuie să stabilizez organizaţia şi să mă asigur doar că se află într-un loc sănătos din punct de vedere financiar şi că foaia de parcurs pentru produse este clar stabilită”, a spus Musk la Summitul Guvernamental Mondial din Dubai.
”Bănuiesc că, probabil, spre sfârşitul acestui an ar trebui să fie un moment bun pentru a găsi pe altcineva care să conducă compania, deoarece cred că ar trebui să fie într-o poziţie stabilă la sfârşitul acestui an.”
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Musk a preluat funcţia de CEO al Twitter în octombrie, ca parte a achiziţiei sale de 44 de miliarde de dolari a companiei de social media.
Miliardarul a indicat la sfârşitul anului trecut că nu se aşteaptă să fie directorul general al Twitter în mod permanent şi că, în cele din urmă, va preda frâiele altcuiva.
În decembrie, Musk a postat pe Twitter un sondaj în care a întrebat oamenii dacă ar trebui să demisioneze din funcţia de şef al Twitter.
Majoritatea celor 17,5 milioane de voturi au spus da.
”Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de prost pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele de software şi servere”, a scris Musk pe Twitter după sondaj.
CNBC a reşatat în decembrie că Musk căuta în mod activ un succesor. Mandatul său la Twitter a fost până acum dificil, marcat de reduceri masive de personal şi agenţi de publicitate care se retrag sau îşi reduc cheltuielile pe platformă.
Între timp, investitorii în cealaltă companie a lui Musk, Tesla, sunt îngrijoraţi că acesta ar putea fi distras de evenimentele de laTwitter într-un moment în care producătorul auto se confruntă cu provocări legate de cerere şi concurenţă în creştere.
Musk a vândut acţiuni Tesla de mai multe miliarde de dolari, pentru a-şi finanţa preluarea Twitter.
De ce a cumpărat Musk Twitter
Musk a vorbit despre gândirea din spatele achiziţiei versus construirea propriei companii de social media.
”M-am gândit să creez ceva de la zero, dar m-am gândit că Twitter ar putea accelera progresul faţă de crearea a ceva de la zero cu trei până la cinci ani. Şi cred că asistăm la o accelerare extraordinară a tehnologiei, astfel încât trei până la cinci ani înseamnă foarte mult”, a spus Musk.
Musk a vorbit despre motivaţiile sale de cumpărarea Twitter, spunând că este ”puţin îngrijorat de direcţia şi efectul reţelelor sociale asupra lumii, şi în special al Twitter”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.