Gigantul farmaceutic american Eli Lilly explorează posibilitatea ca medicamentele pentru obezitate să fie utilizate pentru a reduce şomajul, după semnarea unui acord major de investiţii cu Marea Britanie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania, cunoscută pentru tratamentele pentru pierdere în greutate şi creatoare a medicamentului Zepbound, a anunţat luni că va aloca 279 de milioane de lire sterline (364 de milioane de dolari) pentru a ajuta la combaterea problemelor semnificative de sănătate din Marea Britanie, inclusiv obezitatea.

”Colaborarea strategică”, convenită cu Departamentul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială din Marea Britanie (DHSC) şi Departamentul pentru Ştiinţă, Inovaţie şi Tehnologie (DSIT), face parte dintr-un pachet mai larg de investiţii, în valoare de 63 de miliarde de lire sterline, anunţat la încheierea Summitului Internaţional pentru Investiţii, organizat de guvernul laburist.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acordul cu Eli Lilly prevede lansarea unui studiu ”în lumea reală” pentru a înţelege cum influenţează tirzepatida – tratamentul GLP-1 din spatele medicamentelor Zepbound şi Mounjaro – pierderea în greutate, prevenirea diabetului şi a complicaţiilor legate de obezitate, pentru a informa mai bine Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) în tratarea obezităţii.

În cadrul acestui studiu de cinci ani, realizat în colaborare cu Health Innovation Manchester, se va analiza şi modul în care medicamentele pentru pierderea în greutate afectează ”statutul de angajare al participanţilor şi zilele de concediu medical”, a anunţat compania într-un comunicat de presă.

Ministrul britanic al Sănătăţii şi Asistenţei Sociale, Wes Streeting, a declarat că acest parteneriat este ”cheia pentru construirea unei societăţi mai sănătoase, a unei economii mai sănătoase şi pentru a pregăti NHS pentru viitor”.

Regatul Unit se confruntă cu o rată ridicată ”a inactivităţii economice”, definită ca persoanele care nu lucrează şi nu caută un loc de muncă.

Aproape o treime din cererile de sprijin social sunt atribuite bolilor de lungă durată, inclusiv afecţiunilor de sănătate preexistente, cum ar fi obezitatea, care a fost agravată de pandemia de Covid-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.