Electrica Furnizare a anunţat luni că demarează proiectul de construcţie la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice pentru fabrica de mobilă Lemet, dezvoltatorul reţelei de magazine Lems, având o putere instalată de 975,2 kWp şi o producţie medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh.
"Electrica Furnizare anunţă demararea proiectului de construcţie la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice, având o putere instalată de 975,2 kWp şi o producţie medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh. Centrala va acoperi o parte semnificativă din consumul de energie electrică al beneficiarului, iar investiţia va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 275 de tone pe an", anunţă Electrica Furnizare.
Proiectul demarat în judeţul Prahova presupune instalarea modulelor fotovoltaice, fiecare cu o putere de 530Wp, pe acoperişurile înclinate a trei dintre halele aparţinând fabricii de mobilă Lemet Câmpina, companie care a împlinit 30 de ani de la înfiinţare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Pe lângă activităţile tradiţionale de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale, Electrica Furnizare este angrenată în activităţi care să aducă clienţilor finali o eficienţă energetică sporită, o predictibilitate în costurile cu energia si mai ales în atingerea obiectivelor comune privind reducerea amprentei de carbon. Preocuparea noastră constantă este aceea de a oferi partenerilor noştri de afaceri soluţii la cheie care să genereze, imediat după implementare, economii în ceea ce priveşte costul energiei. Ne onorează parteneriatul cu compania Lemet, construirea centralei electrice fotovoltaice reprezentând un prim pas al unei colaborări pe termen lung privind adoptarea unor soluţii de eficientizare a consumului energetic în cadrul unei companii româneşti de succes”, a declarat Iulian Matei, directorul departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.
În acest moment, proiectul se află în curs de implementare, urmând să fie finalizat la începutul anului 2022.
Contextul pandemic reprezintă o provocare, însă planurile de dezvoltare se află într-o continuă mişcare, spun reprezentanţii companiei.
„Am răspuns proactiv provocărilor pandemiei, am respectat toate regulile şi am reuşit astfel să continuăm producţia. Nu este deloc uşor să activezi în industrie într-un asemenea context în care toate măsurile suplimentare impuse de criza sanitară asigură protecţia angajaţilor, dar duc, în acelaşi timp, şi la reducerea productivităţii, purtarea măştii şi alte reguli specifice afectând, în fapt, randamentul. Dar e normal să fie aşa! Implementarea măsurilor a generat costuri substanţiale, care la început nici nu erau bugetate, lucru regăsit în rezultatele financiare ale oricărei companii. Noi suntem însă mulţumiţi de evoluţia de anul trecut. Am ştiut să ne concentrăm pe produsele căutate pe piaţă, iar această strategie cred că ne-a păstrat la nivelul foarte bun atins în urmă cu doi ani. Având în vedere situaţia prezentată, soluţiile de eficientizare a consumului energetic ne vor ajuta foarte mult”, a declarat Alexandru Rizea, director general Lemet.
Cu o experienţă de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp. În prezent, compania are în implementare o serie de proiecte care implică livrarea de soluţii personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuţia la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.
Lemet Câmpina a fost înfiinţată în 1991, iar anul acesta împlineşte 30 de ani. Începând cu 2005, compania localizată în Brebu, Câmpina, dezvoltă lanţul de magazine Lems ca brand al fabricii de mobilă. Lemet deţine 10 linii de producţie cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn, a lemnului masiv şi finisarea acestora. Reţeaua Lems este formată din 70 de magazine cu o suprafaţă totală de retail de peste 70.000 mp. Retailerul Lems este cea mai extinsă reţea de magazine de mobilă din România. Pe platforma Lemet de la Brebu şi în reţeaua Lems activează peste 1..600 de angajaţi, iar halele de producţie şi depozitare ale fabricii Lemet acoperă o suprafaţă totală de 41.000 mp. De pe porţile fabricii Lemet ies, anual, aproximativ 150.000 kituri de mobilier.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.