Dolarul şi majoritatea burselor au scăzut miercuri la nivel mondial, după creşterile puternice din ziua precedentă, determinate de relaxarea îngrijorărilor referitoare la posibilul impact economic al variantei omicron a noului coronavirus , transmite Reuters.
Acţiunile au închis în scădere în Europa, indicele paneuropean STOXX 600 cu 0,6%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%, în timp ce indicele FTSE 100 al bursei din Londra aproape a stagnat.
În Statele Unite, Dow Jones Industrial şi S&P aproape au stagnat, în timp ce indicele Nasdaq Composite a urcat cu circa 0,4%.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Randamentul titlurilor pe termen de 10 ani ale Trezoreriei SUS a crescut pentru a treia zi consecutiv, peste nivelul de 1,5% pentru prima oară în ultima săptămână, iar preţurile aurului au stagnat, investitorii aşteptând date privind preţurile de consum din SUA, care vor fi publicate vineri.
Investitorii urmăresc cu atenţie eficacitatea vaccinurilor existente pentru varianta omicron a noului coronavirus, precum şi gradul de contagiozitate şi gravitatea bolii provocate.
Indicele global MSCI a urcat cu 0,15%.
Indicele dolarului, care măsoare evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute, a scăzut cu 0,275%, la 96,01. Euro a urvat cu 0,58%, la 1,1328 dolari pe unitate, iar yenul a avansat cu 0,22%, la 113,82 dolari pe unitate.
Preţul petrolului Brent s-a stabilizat la peste 75 dolari pe baril, luând o pauză după creşterile puternice din această săptămână.
Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 0,3 dolari, la 75,74 dolari pe baril, iar preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 0,36%, la 72,41 dolari pe baril.
În China, acţiunile grupului de construcţii Evergrande Group au atins un minim record după ce a ratat un termen de plată a unor datorii, dar analiştii au spus că informaţia a avut un impact limitat pe piaţă pentru că riscul era deja luat în calcul de investitori.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.