Nordea, cea mai mare bancă din regiunea nordică, este acuzată de încălcarea legii Danemarcei împotriva spălării banilor, de mai multe ori între 2012 şi 2015, potrivit poliţiei daneze, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reuters.

Unitatea Specială pentru Criminalitate (NSK) a spus că Nordea a încălcat legea prin neinvestigarea suficientă a tranzacţiilor efectuate de clienţii ruşi şi prin nerespectarea avertismentelor cu privire la tranzacţiile care implică casele de schimb valutar din Copenhaga.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

NSK a declarat într-un comunicat că nu a găsit motive pentru a face acuzaţii împotriva persoanelor individuale în acest caz, care se referă la tranzacţii în valoare de peste 26 de miliarde de coroane (3,77 miliarde de dolari).

Ancheta asupra controalelor făcute de Nordea împotriva spălării banilor a început în 2016, iar banca a constituit şi provizioane pentru amenzile aşteptate.

”Nordea nu este de acord cu acuzaţiile şi nici cu evaluarea juridică”, a declarat banca finlandeză într-un comunicat, adăugând că îşi susţine ”provizioanele actuale adecvate pentru procesele şi procedurile slabe de combatere a spălării banilor”.

Unitatea de poliţie a declarat că Nordea şi-a încălcat obligaţiile în mai multe rânduri.

”Ca urmare, 26 de miliarde de coroane au intrat în bancă, în ciuda faptului că ar putea exista suspiciuni că banii sunt legaţi de spălarea banilor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.