Cristina Prună: Preocuparea Parlamentului pe final de mandat în plină pandemie: alte privilegii. Se dublează indemnizaţiile celor care conduc Consiliul Concurenţei şi se adaugă noi sporuri | FOTO
Cristina Prună: Preocuparea Parlamentului pe final de mandat în plină pandemie: alte privilegii. Se dublează indemnizaţiile celor care conduc Consiliul Concurenţei şi se adaugă noi sporuri | FOTO
Viceliderul grupului deputaţilor USR Cristina Prună afirmă că PSD, PNL, Pro România, UDMR şi minorităţile naţionale din comisia pentru industrii au votat amendamente la o ordonanţă de urgenţă prin care majorează sumele pe care le primesc lunar cei din conducerea Consiliului Concurenţei precum şi modificarea „indemnizaţiei de performanţă”, care se adaugă la salariul tuturor angajaţilor de la Consiliul Concurenţei. Ea adaugă că indemnizaţiile de şedinţă ale membrilor Consiliului variază între 10.846 lei net lunar şi 18.166 lei net pe lună.
„Preocuparea Parlamentului pe final de mandat în plină pandemie: alte privilegii. Se dublează indemnizaţiile celor care conduc Consiliul Concurenţei şi să adaugă noi sporuri. Asta e prioritatea Parlamentului. PSD, PNL, Pro România, UDMR şi minorităţile naţionale din Comisia pentru industrii au votat la unison amendamentele de mai jos la o OUG care creştea şi ea cu 50% indemnizaţia membrilor plenului Consiliului Concurenţei. Dar 50% nu a fost suficient. Concret, până acum conducerea Consiliului Concurenţei primea în plus faţă de salariu „indemnizaţie de şedinţă”. Aceasta era limitată la 50% din indemnizaţia lunară (adică salariul). Acum vor să fie cât salariul. Adică de la simplu la dublu”, a scris Cristina Prună miercuri pe Facebook.
Deputata USR precizează că a mai fost trecut un alt amendament privind sporurile pe care le primesc cei din Consiliul Concurenţei.
„A doua modificare priveşte „indemnizaţia de performanţă”. Altă indemnizaţie care se adaugă la salariu, de data aceasta pentru toţi angajaţii de la Consiliul Concurenţei. Legea salarizării unitare împiedică instituţiile statului să dea sporuri mai mult decât 30% din salariile totale pe care le au. E o prevedere foarte bună. Prin acest amendament se poate depăşi acest prag. M-am opus vehement acestor sporuri nejustificate în plină pandemie şi într-un moment în care finanţele statului arată dezastruos. Să nu vă imaginaţi că salariile sunt mici la Consiliul Concurenţei. Indemnizaţiile de şedinţă ale membrilor Consiliului Concurenţei variază şi acum între 10.846 de lei net pe lună şi 18.166 de lei net pe lună”, a completat Prună.
Ea a mai spus că a solicitat solidaritate faţă de angajaţi şi de mediul privat care „au strâns cureaua” în aceste luni din cauza pandemiei. Prună aminteşte şi de proiectul de lege iniţiat de liderul deputaţilor PNL Florin Roman care introduce noi privilegii pentru conducerea ASF.
„Am cerut solidaritate faţă de angajaţii şi mediul privat care a tot strâns cureaua lunile acestea din cauza crizei medicale în care ne aflăm. Dar se pare că solidaritatea este doar de la mediul privat înspre stat. Niciodată invers. Nu este primul proiect de acest fel. Acum câteva săptămâni un alt proiect semnat de Florin Roman, liderul grupului PNL, introducea noi privilegii pentru conducerea ASF. Proiectul a trecut de Camerei Deputaţilor cu voturile tuturor partidelor mai puţin USR. Doar pentru informare, cei de la ASF au salarii de peste 10.000 de euro pe lună. Oare chiar astea sunt priorităţile României în timpul pandemiei?”, a conchis viceliderul deputaţilor USR.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.