Consiliul Concurenţei anunţă că analizează tranzacţia prin care Gheorghe Adrian Tomşa intenţionează să preia Telekom Romania Mobile Communications SA, mai puţin o serie de active care vor fi preluate de Digi România SA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Gheorghe Adrian Tomşa intenţionează să preia Telekom Romania Mobile Communications SA, mai puţin o serie de active care vor fi preluate de Digi România SA”, informează autoritatea de concurenţă.

Gheorghe Adrian Tomşa controlează grupul Clever Media care operează în România în principal în domeniul difuzării de programe de televiziune, activităţi de telecomunicaţii prin reţele de comunicaţii electronice, cesionarea drepturilor de difuzare TV pentru competiţii sportive, vânzarea drepturilor de retransmisie a propriilor canale către marii operatori de pe piaţă şi publicitate TV şi online.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Digi Romania SA este un operator de telecomunicaţii român care prestează servicii de comunicaţii electronice, furnizând servicii de retail şi de gros, telefonie mobilă şi fixă, servicii de voce şi date, servicii de conectivitate, precum şi servicii TV prin cablu sau satelit în România, Spania, Italia şi Portugalia.

Activele Telekom Romania Mobile Communications SA pe care Digi România SA intenţionează să le preia constau în spectru, întreaga reţea radio cu toate turnurile şi echipamentele şi contractele cu clienţii de tip pre-paid.

Telekom Romania Mobile Communications SA, care face parte din grupul Deutsche Telekom, se ocupă cu activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără fir (exclusiv prin satelit).

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie analizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.