Comisarul pentru Industrie al Uniunii Europene, Thierry Breton, se va întâlni în iunie cu CEO-ul OpenAI, Sam Altman, la San Francisco, pentru a discuta despre modul în care compania va implementa regulile globale ale blocului privind inteligenţa artificială (IA), au declarat marţi oficialii UE, transmite Reuters.
Breton va discuta, de asemenea, cu Altman un pact pentru AI, cu cu scopul de a determina OpenAI să se alăture unui grup de companii europene şi non-europene care vor aplica regulile AI înainte de adoptarea lor oficială, în 2026, au spus oficialii UE, cerând să nu fie numiţi.
Altman l-a supărat săptămâna trecută pe Breton, după ce a ameninţat că va părăsi Europa dacă va deveni prea greu să se conformeze viitoarelor legi pentru AI ale blocului.
Ca răspuns, Breton, care a conceput noile reguli, a spus că acestea nu pot fi negociate.
"Breton va discuta aspectele practice ale implementării Legii AI. Va fi o sesiune de lucru, cu o discuţie aprofundată asupra setului de date", a spus unul dintre oficialii UE.
Săptămâna trecută, după ce s-a întâlnit cu CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, Breton a declarat că gigantul tehnologic din SUA şi Comisia Europeană vor discuta un pact voluntar referitor la AI, pentru a ajuta companiile să anticipeze implementarea legislaţiei AI.
ROMA Guvernul Italiei vrea să înfiinţeze un fond de investiţii pentru a susţine startupurile care investesc în inteligenţa artificială
Guvernul Italiei intenţionează să înfiinţeze un fond de investiţii susţinut de banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a promova startupurile care investesc în inteligenţa artificială (AI), a declarat marţi subsecretarul de cabinet Alessio Butti, transmite Reuters.
Vehiculul de investiţii ”va promova studiul, cercetarea şi programarea AI în Italia”, a spus Butti într-un comunicat.
Răspândirea în creştere a AI şi a automatizării şi dezvoltarea rapidă a instrumentelor precum ChatGPT au atras atenţia politicienilor şi autorităţilor de reglementare din întreaga lume.
Mulţi experţi spun că sunt necesare noi reglementări pentru a guverna AI, din cauza impactului său potenţial asupra securităţii naţionale şi educaţiei, precum şi asupra locurilor de muncă.
”Guvernul analizează evoluţia inteligenţei artificiale, un domeniu în care trebuie să se găsească un echilibru între drepturile omului şi evoluţia tehnologică. Ne propunem să creştem independenţa industriei italiene şi să cultivăm propria noastră capacitate naţională de a dezvolta expertiză şi cercetare într-un astfel de sector strategic”, a spus Butti.
O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că Roma plănuieşte să aloce aproximativ 150 de milioane de euro (165 de milioane de dolari) pentru lansarea fondului.
CDP va investi resurse proprii în schemă prin intermediul CDP Venture Capital, un fond cu active gestionate de aproximativ 3,2 miliarde de euro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.