Premierul Marcel Colacu afirmă că, în contextul concurenţei pe piaţa autovehiculelor, este necesară protejarea industriei auto din România.. În acest context, el avansează ideea „redimensionării programelor Rabla pentru autoturisme” şi spune că va „rămâne consecvent” în aşa fel încât instituţiile din administraţie, atât din cea locală, cât şi din cea centrală, să folosească autovehicule produse pe piaţa internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Motorul economiei României stă în industria auto. Industria auto aduce un plus, generează un venit de peste 13% din PIB-ul României. Numai fabrica de la Dacia generează un venit de 2,1% din PIB-ul României. (...) Sunt 230.000 de români care lucrează în această industrie. Este industria cea mai inovatoare la nivel european şi acum există o concurenţă majoră  în Europa şi a produselor din China şi a produselor electrice din Statele Unite şi e normal să căutăm o abordare nouă pentru cea mai importantă ramură industrială din România”, a declarat, sâmbătă Marcel Ciolacu, la finalul unei întâlniri avute în judeţul Argeş, cu sindicalişti de la producătorul de automobile Dacia.
El spune că trebuie „să anticipăm, să nu ajungem la eventuale disponibilizări în perioada următoare, cu toate că managementul de la Dacia este unul de excepţie”. 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Va trebui, de această dată, ca să depăşim acest trend european – repet, nu este totuşi, dar va afecta şi România- - va trebui să ne aşezăm cu toţii la masă atât patronate, cât şi sindicate, cât şi Guvernul României. Normal că trebuie să redimensionăm Rabla, sistemul de schimbare a parcurilor auto. Eu voi rămâne consecvent în administraţie, în primul şi în primul rând atât centrală cât şi locală, trebuie să cumpărăm şi am limitat sumele astfel încât să ne încadrăm în producătorii autohtoni şi cu certificatul verde, care au prioritate la orice licitaţie. (...) Pentru industria auto trebuie să avem un plan şi este bine să construim acest plan în acest moment, anticipând eventuale probleme. E un context mai larg, l-am discutat cu cei de la sindicate va urma şi o întâlnire cu patronatele, atât de la Dacia, cât şi de la Ford ca să identificăm acolo unde statul va trebui să intervină să scadă din cheltuieli”, a adăugat primul ministru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.