Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa, este pe cale să o numească pe Christel Heydemann ca noul său director general, făcând-o să devină prima femeie la conducerea fostului monopol, pe fondul unei reorganizări a echipei de management, au declarat duminică două surse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Puţine femei deţin funcţii de conducere la cele mai mari companii listate din Franţa. Heydemann ar deveni al treilea CEO al unei companii care face parte din indicele bursier de top CAC 40 din Paris, după şefa Engie, Catherine MacGregor, şi Estelle Brachlianoff, care urmează să preia conducerea grupului de utilităţi Veolia, pe 1 iulie.

Consiliul de administraţie al Orange, din care Heydemann face parte din 2017, este programat să se întrunească vineri pentru a o numi oficial în funcţia de CEO, au adăugat surse apropiate subiectului.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În prezent, Heydemann conduce operaţiunile europene la grupul francez de echipamente electrice Schneider Electric. Ea nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii, duminică.

Absolventă a şcolii de inginerie de elită din Franţa Polytechnique, Heydemann, în vârstă de 47 de ani, îl va înlocui pe Stephane Richard la conducerea grupului controlat de stat, după ce un tribunal l-a condamnat pentru complicitate la abuz de fonduri publice. Richard, care a condus Orange în ultimii 12 ani, neagă orice faptă greşită. 4

Reuniunea consiliului de administraţie Orange a fost programată oficial pentru luni, dar a fost amânată pentru vineri pentru a rezolva unele probleme precum data la care Heydemann va prelua oficial conducerea Orange şi o potenţială extindere temporară a rolului operaţional al lui Richard, au spus sursele.

Iniţial, Richard urma să părăsească grupul pe 31 ianuarie. Rolul său de preşedinte rămâne să fie ocupat, deoarece împărţirea posturilor de preşedinte şi CEO face parte din reorganizarea guvernanţei.

Numele lui Heydemann circulă de zile întregi în presa franceză, ea fiind prezentată drept candidata favorită a ministerului de Finanţe al Franţei, care supervizează guvernanţa Orange, la care statul deţine un pachet de 23% din acţiuni.

Noul şef al Orange va prelua conducerea companiei, într-o perioadă în care aceasta continuă să implementeze noua generaţie de reţele mobile de internet şi infrastructură de fibră optică în bandă largă - investiţii mari de capital care i-au presat marjele, pe fondul concurenţei intense de pe cele două pieţe majore ale sale, Franţa şi Spania.

Grupul este considerat de importanţă strategică de către guvern şi este controlat de către Ministerul de Finanţe şi Palatul Elysee, un factor important de luat în considerare pentru orice nou CEO dornic să se angajeze într-o afacere transformatoare.

Orange a reuşit să-şi stabilizeze veniturile după ce intrarea pe piaţa Franţei a operatorului low-cost Free Mobile, parte a grupului Iliad, în 2012, a declanşat un război al preţurilor şi şi-a extins activităţile în Africa de Vest, Polonia, România, precum şi în domeniul securităţii cibernetice şi serviciilor bancare.

Dar performanţele financiare recente ale Orange, în special cele din Spania, unde a trebuit să reducă personalul, i-a dezamăgit pe investitori, acţiunile fiind tranzacţionate acum la un preţ cu aproximativ o treime mai mic faţă de acum cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.