Bursele europene au închis vineri în creştere, în condiţiile în care vânzările globale de acţiuni s-au diminuat, iar investitorii au reacţionat la datele privind inflaţia din SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,9%, aproape toate sectoarele şi bursele majore din regiune fiind în teritoriu pozitiv.

Acţiunilw companiilor de construcţii şi materiale şi bunuri de uz casnic au condus creşterea, cu avansuri de 1,8%, respectiv 1,7%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Titlurile companiiloe de călătorii şi agrement au fost, de asemenea, în urcare cu 1,6%.

Sectorul automobilelor a recuperat pierderile iniţiale, în ziua după Mercedes Benz a spus că îşi restrânge previziunile privind marja anuală de profit.

Acţiunile europene au închis în scădere în ultimele două sesiuni, pe fondul unei scăderi accentuate a acţiunilor tehnologice din Statele Unite. În general, pierderile Stoxx s-au diminuat faţă de săptămâna trecută, când indicele regional a înregistrat cea mai proastă performanţă din octombrie.

Indicele DAX din Frankfurt a urcat cu 0,68%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,22%, în timp ce indicele britanic FTSE 100 a avansat cu 1,21%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,12%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,18%.

Indicele preţurilor de consum personal din SUA pentru iunie a venit conform aşteptărilor, în creştere cu 0,1% faţă de luna precedentă şi cu 2,5% în termeni anuali.

Datele vin înaintea reuniunii Rezervei Federale a SUA de săptămâna viitoare privind politica dobânzilor.

Acţiunile din SUA au crescut vineri, Dow Jones Industrial Average urcând cu 1,6%. Pieţele din Asia-Pacific s-au redresat în mare parte vineri, deoarece inflaţia generală din Tokyo a încetinit uşor la 2,2% în iulie, de la 2,3% în mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.