Bursele europene au închis vineri în creştere, în condiţiile în care pieţele de capital îşi revin la nivel global, după pierderile recente provocate de temerile de recesiune în Statele Unite, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,57%, la 499,18, peste nivelul său de acum o săptămână, înainte de scăderea puternică de luni.

Acţiunile tehnologice au scăzut cu 0,22%, în timp ce acţiunile serviciilor de sănătate au crescut cu 1,77%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Pieţele financiare globale au fost volatile săptămâna aceasta, deoarece au încercat să lase în urmă dezamăgirea de luni.

Vânzările accentuate de acţiuni de luni au fost determinate parţial de datele privind locurile de muncă din SUA, care au fost mai slabe decât erau aşteptările.

Indicele german DAX a urcat cu 0,24%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,31%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,28%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,13%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a crescut cu 0,76%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.