Bursele europene au închis miercuri în scădere, deoarece investitorii au reacţionat la cele mai recente rezultate financiare publicate de băncile din regiune şi ale companiilor de tehnologie din SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind în teritoriu negativ.

Acţiunile tehnologice au scăzut cu aproximativ 2,5%, conducând pierderile, în timp ce acţiunile companiilor de călătorii şi agrement au scăzut cu 0,9%, în timp ce compania aeriană low-cost Easyjet a raportat profituri mai mari şi a prognozat o a doua vară consecutivă cu rezultate record.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Deutsche Bank, UniCredit, BNP Paribas şi Banco Santander s-au numărat printre băncile europene care au raportat miercuri rezultatele financiare, alături de Iberdrola şi Orange.

Acţiunile Deutsche Bank au închis în declin cu peste 8%, deoarece a întrerupt o serie de 15 trimestre profitabile, în timp ce acţiunile grupului de lux LVMH a scăzut cu 4,7% după ce compania a raportat marţi târziu venituri sub aşteptări în trimestrul II.

În ceea ce priveşte datele economice, indicele semnal al managerilor de achiziţii a arătat că activitatea de afaceri din zona euro a stagnat în iulie, în timp ce a crescut în Regatul Unit, datorită creşterii puternice a producţiei.

Între timp, încrederea consumatorilor germani a crescut, potrivit datelor recente.

Pe Wall Street, acţiunile americane au scăzut după ce companiile tehnologice cu megacapitalităţi Alphabet şi Tesla au raportat marţi rezultatele financiare din trimestrul al doilea. Veniturile şi profitul companiei-mamă a Google, Alphabet, au fost în conformitate cu estimările analiştilor, dar compania a ratat aşteptările referitoare la veniturile din publicitate ale YouTube.

Tesla a raportat rezultate mai slabe decât cele aşteptate, deoarece veniturile auto au scăzut cu 7% de la an la an.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,92%, CAC40 al bursei din Paris cu 1,12% şi FTSE 100, al bursei londoneze, cu 0,17%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,48%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.